ΒΙΝΤΕΟ: Προσεχώς στο Στρασβούργο- Κινηματογραφικό βραβείο Lux, αμυντική ένωση, ποιότητα του αέρα, διαβουλεύσεις ΕΕ-Τουρκίας

0
127


Ανάμεσα στα κυριότερα σημεία της επερχόμενης ολομέλειας στο Στρασβούργο: το κινηματογραφικό βραβείο Lux, η ώθηση για ισχυρότερη αμυντική πολιτική, η ψήφος για νέους κανονισμούς σχετικά με την ποιότητα του αέρα και η συζήτηση για την αναστολή των διαβουλεύσεων για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Απομαγνητοφώνηση:
Οι κάλπες άνοιξαν για να ψηφίσουν οι ευρωβουλευτές ανάμεσα στο «Toni Erdmann», το «My life as a courgette» ή το «As I open my eyes». Την Τετάρτη στο Στρασβούργο, μία από αυτές τις ταινίες θα βραβευθεί με το κινηματογραφικό βραβείο Lux 2016 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ώθηση για ισχυρότερη αμυντική πολιτική. Με συγκρούσεις στο κατώφλι της Ευρώπης και τρομοκρατία που προκαλεί την ασφάλειά της, οι νομοθέτες κάνουν έκκληση για ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της ΕΕ σε δύο αναφορές που υποβλήθηκαν στην ολομέλεια. Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ευρώπη αποτελεί μείζον ζήτημα υγείας. Πολλά κράτη μέλη δεν ανταποκρίνονται στα συμφωνηθέντα πρότυπα. Οι ευρωβουλευτές θα υιοθετήσουν νέα ανώτατα όρια για τις εκπομπές διοξειδίου του θείου και άλλων ατμοσφαιρικών ρύπων. Πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ή πρέπει να σταματήσουν; Το ρήγμα ανάμεσα στην Τουρκία και τους θεσμούς στις Βρυξέλλες ίσως διευρύνεται. Οι ευρωβουλευτές πρόκειται να συζητήσουν ψήφισμα σχετικά με την αναστολή των διαβουλεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Among the highlights of the coming plenary in Strasbourg: the award of the Lux Film Prize, a push for a stronger defence policy, a vote on new air quality rules and a debate on the suspension of Turkey’s EU membership talks.
_______________________

Τα βίντεο του europarlTV προβάλλονται από το eurozoi.gr κατόπιν της από 16/2/2011 σχετικής συμφωνίας μεταξύ European Parliament web TV – Eurozoi.gr και Argonafplia.gr.