Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου υποψήφιοι για το Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για το «The Lobster»

0
249

Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου είναι υποψήφιοι για το Οσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου για το «The Lobster» όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την Αμερικανική Ακαδημία.

Μετά από μια πορεία που ξεκίνησε από το Φεστιβάλ Καννών του 2015 και τη βράβευσή του με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής, την έξοδό του στις αίθουσες του κόσμου (με σημαντική επιτυχία στην Αμερική σε μικρό και ανεξάρτητο κύκλωμα), τη βράβευσή του στα Ευρωπαϊκά Βραβεία για το σενάριο του και την επισήμανσή του από αρκετές λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς που τέλειωσε, το «The Lobster» φτάνει και στα Οσκαρ, δικαιώνοντας για ακόμη μια φορά το όνομά του δημιουργού του.

Επτά χρόνια μετά τον «Κυνόδοντα» που έφτασε μέχρι την πεντάδα του Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ο Γιώργος Λάνθιμος – με αγγλική ταινία πλέον, θα διεκδικήσει, μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του στα σενάρια, Ευθύμη Φιλίππου το Οσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Τα υπόλοιπα τέσσερα πρωτότυπα σενάρια που θα διεκδικήσουν το Οσκαρ είναι τα σενάρια του «Hell or High Water», του «La La Land», του «Manchester by the Sea» και του «20th Century Women».