Η Emirates άλλαξε τη σύνθεση των πληρωμάτων της λόγω διατάγματος Τραμπ

0
134

Η αεροπορική εταιρεία Emirates προχώρησε σε αλλαγή της σύνθεσης των πληρωμάτων της σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ, μετά την εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ, που περιλαμβάνει την απαγόρευση εισόδου σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών.

Η εξέλιξη αυτή, σηματοδοτεί τις νέες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου ν’ ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα των κανόνων ασφάλειας εισόδου στις ΗΠΑ.

Η Emirates πετάει καθημερινά σε 11 πόλεις στις ΗΠΑ ενώ έχει προχωρήσει «στις απαραίτητες αλλαγές στα πληρώματα, προκειμένου να συμμορφωθεί με την αλλαγή των κανονισμών», δήλωσε μία εκπρόσωπος της εταιρείας μέσω της αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος, χθες στο Reuters. Η ίδια, πρόσθεσε ότι οι πτήσεις εξακολουθούν να πραγματοποιούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρείας, προς τις ΗΠΑ.

Δεν επετράπη σε επιβάτες από το αεροδρόμιο του Ντουμπάι να πετάξουν προς τις ΗΠΑ 

Την ίδια στιγμή, σε «μικρή ομάδα ανθρώπων» δεν επετράπη να πετάξει προς τις ΗΠΑ από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι (Dubai International Airport ) μετά το προεδρικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, που εφαρμόζεται έναντι των πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών, σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου του αναφερόμενου αεροδρομίου.

«Οι συνέπειες είναι σε ελάχιστο επίπεδο για την ώρα. Δεν έχουμε τα ακριβή στοιχεία, αλλά ένας μικρός αριθμός ανθρώπων μετρημένων στα δάκτυλα του χεριού ελέγχθηκαν κι επαναπροωθήθηκαν στις πατρίδες τους», δήλωσε σήμερα, ο Πολ Γκρίφιθς, επιχειρησιακός διευθυντής του αεροδρομίου στο ραδιόφωνο Dubai Eye radio.

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι έχει τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση διεθνώς, ενώ είναι η έδρα της αεροπορικής εταιρείας Emirates.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/