Η εβδομάδα στο ΕΚ: Κοινοβουλευτική εβδομάδα 2017, πρόσβαση σε φάρμακα, ενεργειακή ένωση

0
117

Βουλευτές από τα εθνικά κοινοβούλιο των κρατών μελών, συναντιούνται αυτή την εβδομάδα στο ΕΚ για να συζητήσουν για την οικονομία της Ένωσης, την ανεργία και την επιστροφή στην ανάπτυξη. Στην ολομέλεια που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι ευρωβουλευτές συζητούν μεταξύ άλλων για την Ενεργειακή Ένωση και ψηφίζουν έκθεση για την ασφαλέστερη χρήση των φυτοφαρμάκων.

Μέλη των εθνικών κοινοβουλίων και ευρωβουλευτές συναντιούνται αυτή την Εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσουν οικονομικά, δημοσιονομικά και κοινωνικά ζητήματα. Η Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Εβδομάδα 2017 ξεκινάει στις 30 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται την 1η Φεβρουαρίου.

Την Τετάρτη, στην ολομέλεια του ΕΚ, οι ευρωβουλευτές συζητούν με τον Επίτροπο Μάρος Σέφκοβιτς, για τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της Ενεργειακής Ένωσης.

Οι υψηλές τιμές των φαρμάκων καθιστούν αναγκαία τη θέσπιση μέτρων που θα βοηθούν τους ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε οικονομικά προσιτές και καινοτόμες θεραπείες. Έτσι, την Τρίτη, η επιτροπή Περιβάλλοντος τους ΕΚ ψηφίζει έκθεση για τη βελτίωση της πρόσβασης σε φάρμακα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Προτάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εναρμόνιση των ευρωπαϊκών κανόνων για τη διασυνοριακή αναγνώριση των υιοθεσιών, με στόχο την διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας και την καλύτερη προστασία των δικαιωμάτων, ζητούν με έκθεσή τους οι ευρωβουλευτές την Πέμπτη.

Την Τετάρτη, η ολομέλεια συζητά τρόπους για την ασφαλέστερη χρήση των φυτοφαρμάκων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας.

Οι πολίτες της Γεωργίας θα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στην ΕΕ χωρίς τη θεώρηση βίζας, μετά από άτυπη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου που επιτεύχθηκε το Δεκέμβριο του 2016. Τώρα η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί και από τους ευρωβουλευτές. Οι συζήτηση και η ψηφοφορία πραγματοποιούνται την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.