Κατά του διατάγματος Τραμπ ο Αυστριακός ΥΠΕΞ

0
126

Καταδίκασε απερίφραστα το διάταγμα του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών, σε  δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung ο Αυστριακός υπ. Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης Σεμπάστιαν Κουρτς.

“Καταδικάζω αυτή τη γενική απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ. Η δικαιολογημένη στράτευση εναντίον της τρομοκρατίας και του ισλαμισμού δεν επιτρέπεται να οδηγήσει στο να θεωρηθούν γενικά ύποπτες θρησκευτικές κοινότητες και ολόκληρες χώρες”, τονίζει χαρακτηριστικά ο Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

“Για αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε ήδη σε επαφή με την αμερικάνικη πρεσβεία στη Βιέννη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Αυστριακών πολιτών που θίγονται από αυτά τα μέτρα”, προσθέτει στις δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης.

Όπως αναφέρει η Kronen Zeitung, στην Αυστρία το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ αφορά πολίτες με διπλή υπηκοότητα και ο αριθμός των Αυστριακών οι οποίοι έχουν ιρανικές ρίζες, ανέρχεται μεταξύ 30.000 και 35.000.