Οι επιχειρήσεις στενάζουν, ακούει κανείς;

0
130

Οι νέες εισφορές «τρέχουν», οι νέοι φόροι «τρέχουν» και όσοι επιχειρηματίες ήθελαν να είναι νομοταγείς ή ήταν αδύνατο να αποκρύψουν εισοδήματα, καλούνται τώρα να πληρώσουν ακριβά αυτό το «λάθος» τους!

Ίσως θα πρέπει να είναι «ικανοποιημένοι» από τη δήλωση του ΓΓ του υπ. Εργασίας κ. Α. Νεφελούδη ότι κατά τον δικό του υπολογισμό, «το maximum των καταβολών από ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις, σε υψηλά εισοδήματα δεν θα ξεπερνά το 59%»!

Προφανώς οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούν την αφαίρεση του 59% του εισοδήματος από έναν επιτηδευματία, σε φόρους και εισφορές θετικό και πιθανόν… αναπτυξιακό ποσοστό!

Δεν θα σημειώσουμε μόνο την απελπισία και αγανάκτηση που προκαλεί αυτή η λογική της ληστείας των εσόδων αλλά και στο ότι αποτελεί αδιάσπαστο μέρος του φαύλου κύκλου της συνεχούς αφαίρεσης εισοδημάτων που προκαλεί σε συνέχεια μείωση της οικονομικής δραστηριότητας και μείωση του φορολογητέου εισοδήματος για να ξαναρχίσει ο ίδιος φαύλος κύκλος της φορολογίας και της καταβαράθρωση της οικονομίας.

Η κυβέρνηση αυτή φυσικά δεν πρωτοτυπεί. Όλες οι κυβερνήσεις την ίδια λογική ακολουθούσαν και την έντυναν με παραπλανητικές υποσχέσεις ότι «έτσι θα σωθεί το ασφαλιστικό, έτσι θα βγούμε από την κρίση»(!) και άλλα πολλά ενώ όλοι ήξεραν την καταστροφή που οδηγούν. Η «διαφορά» ήταν ότι κάθε κυβέρνηση έφευγε νωρίς και κληροδοτούσε το πρόβλημα στην επομένη, η οποία επομένη, άρχιζε τον ίδιο κύκλο με τα ίδια επιχειρήματα! «Δούλεμα», με βαριές όμως συνέπειες, το λέει αυτό ο λαός.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε άλλες αναλύσεις. Θα πούμε μόνο αυτό που λέει και το ΕΕΑ, όπως το διατύπωσε και ο πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε άρθρο του στην εφημερίδα «Βραδυνή» της τελευταίας ημέρας του 2016 προσδοκώντας να εισακουστεί το 2017:

«Σε τέτοιες στιγμές μεγάλων κρίσεων και ιστορικών στιγμών για τα έθνη, απαιτείται η ύπαρξη γενναίων πολιτικών ανδρών, οι οποίοι με γενναίες αποφάσεις και βαθιές ρήξεις με το παρελθόν απελευθερώνουν τις δυνάμεις που έχουν συσσωρευτεί στον αντίποδα της κρίσης και οδηγούν σε νέα ανάπτυξη. Ιδού η ευκαιρία των πολιτικών μας!

Το 2017, αναμένουμε αλλαγή στις πολιτικές φορολογίας, ασφάλισης, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης. Το αναμένουν από την κυβέρνηση και τα κόμματα καλώντας τα σε πολιτική συνεννόηση για ένα ελάχιστο Εθνικό Πρόγραμμα Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης με συνθήκες πολιτικής ομαλότητας».

Τ’ ακούει κανείς;