“Πρόσφυγες – Η αφύπνιση του Ανθρώπινου Δυναμικού” – Φοιτητικός διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας

0
159

Στις 12 Ιανουαρίου 2017, το Hellenic American College φιλοξενεί τον φοιτητικό διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας “Annual Hult Prize”, όπου μεταξύ άλλων, ομάδες φοιτητών των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Κολλεγίου θα συμμετάσχουν με προτάσεις για την επίλυση του κοινωνικού προβλήματος “Πρόσφυγες – Η αφύπνιση του Ανθρώπινου Δυναμικού”.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές δημόσιων και ιδιωτικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Η λύση που καλούνται οι φοιτητές να προτείνουν, επικεντρώνεται στην αποκατάσταση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων και των κοινωνιών που αναγκάζονται να μετακινηθούν λόγω κοινωνικών αδικιών, πολιτικών καταστάσεων, οικονομικής πίεσης, κλιματικής αλλαγής και πολέμου.

Διοργανωτής του διαγωνισμού είναι το Hult Prize Foundation, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην προώθηση της νέας γενιάς κοινωνικών επιχειρηματιών. Το Hult Prize Foundation ενθαρρύνει νέους από όλο τον κόσμο να προτείνουν καινοτόμες ιδέες για βιώσιμες start up επιχειρήσεις δίνοντας λύση σε παγκόσμια κοινωνικά προβλήματα.

Ο Εθνικός διαγωνισμός της Ελλάδας θα διεξαχθεί στις 12 Ιανουαρίου 2017, στις 18:00, στο Hellenic American College, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, ενώ οι περιφερειακοί θα διεξαχθούν στις 3 & 4 Μαρτίου 2017, στο Λονδίνο ή στο Ντουμπάι, σε ένα από τα Hult Campuses, παρουσία CEOs, ηγετών μη κερδοσκοπικών οργανισμών και κοινωνικών επιχειρηματιών.

Η νικήτρια ομάδα θα γίνει μέλος του Clinton Global Initiative για ένα χρόνο και θα έχει την ευκαιρία να περάσει το καλοκαίρι στη Νέα Υόρκη, στο Hult Prize Accelerator, ένα καινοτόμο εκκολαπτήριο κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Οι προκριθέντες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις τους, στον Παγκόσμιο Τελικό του Hult Prize, με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο Bill Clinton. Παγκόσμιοι ηγέτες μεταξύ των οποίων και ο οικονομολόγος και νομπελίστας, Muhammad Yunus, θα επιλέξουν και θα απονείμουν το Hult Prize στη νικήτρια ομάδα. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλό 1 εκατομμύριου δολαρίων που θα δοθεί ως κεφάλαιο για την υλοποίηση και την προώθηση της νεοσύστατης κοινωνικής τους επιχείρησης.

Όπως αναφέρει ο Muhammad Yunus «Αν καταφέρεις να συλλάβεις την αρχική πρωτότυπη ιδέα και να δημιουργήσεις μια πραγματική επιχείρηση, τότε μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο».

Για να παρακολουθήσετε τον Εθνικό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στο Hellenic American College, επικοινωνήστε ηλεκτρονικά στο [email protected] ή τηλεφωνήστε στο 2103680950, Δευτέρα-Παρασκευή, 9:00-19:00.

ΣΤ