Στο «μέτωπο» International Life και Εθνική Ασφαλιστική

0
149

Χρονιά εξαγορών και συγχωνεύσεων θα είναι το 2017 για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Στην πρώτη γραμμή του μετώπου η Εθνική Ασφαλιστική αλλά και η διαδικασία μεταφοράς του χαρτοφυλακίου Ζωής της International Life στην Εθνική Ασφαλιστική. Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου 2017 ενώ, η ολοκλήρωση μεταφοράς χαρτοφυλακίου Ζωής της International Life στην Εθνική Ασφαλιστική αν, και  φέρεται να κλείνει από ημέρα σε ημέρα, τελεί υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

της Έλενας Ερμείδου

Το «αγκάθι» της ολοκλήρωσης της μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου Ζωής της International Life, σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή για την Εθνική Ασφαλιστική που δεν θα πρέπει να μειωθεί η καθαρή της θέση, παραμένει η μεταφορά των περιουσιακών της στοιχείων. Ωστόσο, σήμερα, λίγο πριν,  το Δ.Σ. της εταιρείας έθεσε δύο βασικές προδιαγραφές για τα ακίνητα της International Life. Στην περίπτωση που η ασφαλιστική προσκομίσει όλο τα απαραίτητα έγγραφα / εγγυήσεις  στην Εθνική Ασφαλιστική, η μεταφορά των 11.000 εκκρεμών  συμβολαίων θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Πάντως σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις που μίλησαν στο Sofokleousin.gr μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ. η διαδικασία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Την ίδια στιγμή εκκρεμεί η κάλυψη αποζημιώσεων στους ασφαλισμένους της International Life για τα νοσήλια που καταβλήθηκαν ή είναι να καταβληθούν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, ενώ, παράλληλα αυξάνονται και συσσωρεύονται οι ζημιές.

Η μεταφορά του χαρτοφυλακίου ταυτόχρονα με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η μεταφορά των συμβολαίων υγείας στην Εθνική Ασφαλιστική γίνεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμή περίοδο που η εταιρεία (Εθνική Ασφαλιστική ) βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης.

Οι διαδικασίες έχουν ήδη τρέξει σε μεγάλο βαθμό με την λίστα να περιλαμβάνει περίπου πέντε τω αριθμώ ασφαλιστικές μεταξύ αυτών και funds. Τρεις εξ’ αυτών φέρονται σύμφωνα με πηγές  να είναι η Fairfax, η οποία τελευταίως επιδίδεται ακόμα και σε επιθετικές εξαγορές ασφαλιστικών, όπως τελευταία στην Αφρική, η EBRD η οποία ήδη έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και η Allianz

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και μέγα ζητούμενο, εκτός της δέσμευσης για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπως έχει γράψει σε προγενέστερα δημοσιεύματα του το sofokleousin.gr είναι  το κομμάτι τωντραπεζοασαφαλειών. Ητοι, οι όροι της σύμβασης που θα διέπουν την σχέση του νέου μετόχου της ΕθνικήςΑσφαλιστικής με την Εθνική Τράπεζα και ο χρόνος της σύμβασης.

Εν κατακλείδι, Εθνική Ασφαλιστική και International Life είναι οι δύο τοπ για την ασφαλιστική υποθέσεις. Οι δεσμευτικές προσφορές όλα δείχνουν ότι θα κατατεθούν μέχρι το τέλος του μήνα για την  Εθνική Ασφαλιστική, ενώ η διαδικασία του διαγωνισμού θα ξεκινήσει, αν όλα πάνε καλά τον Φεβρουάριο. Σε ό,τι αφορά την μεταφορά του χαρτοφυλακίου Ζωής της International Life στην Εθνική Ασφαλιστική, η υπόθεση αυτή θα έχει αίσιο εάν δοθούν από οι κατάλληλες εγγυήσεις που έχει ζητήσει η Εθνική Ασφαλιστική και ο Επόπτης. 

Πηγή: http://www.sofokleousin.gr