Philippe Donnet/Generali: Το 2017 δεν θα έχει εύκολο χρήμα

0
142

Δεν θα υπάρξουν μεγάλα deals στην ασφαλιστική αγορά, Brexit ενδεχομένως να μην υπάρξει παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, η φάση που διανύει η Ευρώπη είναι δύσκολη και πιθανά οι επικείμενες εκλογές να αποτελέσουν μία καλή ευκαιρία για αλλαγές και βελτιώσεις στην Γηραιά Ηπειρο, χρήμα εύκολο δεν θα υπάρξει το 2017.

Αυτά είναι,μεταξύ των άλλων τα τρία σοβαρά θέματα που έθεσε ο Philippe Donnet CEO στην Generali σε συνέντευξη του στο CNBC από το World Economic Forum 2017.

Της Έλενας Ερμείδου

Το 2017 δεν θα απέχει ιδιαίτερα από 2016 και οι βασικοί λόγοι είναι ότι η φάση των χαμηλών επιτοκίων δεν έχει κλείσει, επίσης το κανονιστικό περιβάλλον συνεχίζει να είναι πολύ αυστηρό. Στο περιβάλλον αυτό προσαρμόζονται οι εταιρείες.

Μεγάλα deals δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν στην ασφαλιστική αγορά το 2017, αυτά που θα υπάρξουν και στην πλειονότητα τους θα είναι συναλλαγές εταιρειών που στοχεύουν στις επιχειρηματικές συνέργειες.

Ο Philippe Donnet εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερες εκπλήξεις από τις εκλογές που αναμένονται στην Ευρώπη, δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το ποιες θα είναι οι εξελίξεις, πιστεύει, όμως ότι στο τέλος θα κυριαρχήσει η λογική και όποιος εκλεγεί θα προβεί σε μεταρρυθμίσεις.

Παραθέτοντας την δική του εκδοχή για το Brexit, λέει, ενδεχομένως Brexit δεν θα γίνει παρά το ότι η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε, προειδοποιώντας ότι η διαδικασία θα είναι σύνθετη και ότι θα βρεθούμε προ εκπλήξεων. Εκτιμά, ότι υπάρχει πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, αλλά η χώρα πιθανά να επιλέξει να παραμένει εντός του μπλοκ της ΕΕ, αν οι συνθήκες για αυτήν δεν είναι καλές.

Σημειώνει ό,τι το όχι της Βρετανίας απέναντι στην ΕΕ είναι ενδεικτικό στο ότι η Ευρώπη χρειάζεται βελτιώσεις. Οι άνθρωποι που πιστεύουν στην Ευρώπη συμφωνούν ότι η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγές, τονίζει. Χρειαζόμαστε, συμπληρώνει, μεταξύ των άλλων να δουλέψουμε σκληρά για να ξαναχτίσουμε την Ευρώπη, και θα πρέπει να γίνουμε ελκυστικοί ακόμα και για το Ηνωμένο Βασίλειο, υπογραμμίζοντας ότι οι επικείμενες εκλογές στην Ευρώπη είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για νέες πολιτικές πρωτοβουλίες.

Ερωτώμενος, αν η Ευρώπη είναι λιγότερο ή περισσότερο ελκυστική από τις Η ΠΑ με τον Ν. Τράμπ που κέρδισε τώρα τις εκλογές, απαντά, πώς η Ευρώπη παραμένει πολύ ελκυστική, και τονίζει ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην Ευρώπη και πως θα μπορούσε να υπάρξουν  περισσότερες, αν γίνουν βελτιώσεις στο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον της. Αναφερόμενος στον Ν. Τράμπ ζητά να περιμένουμε  λίγο ώστε να δούμε τι «είδους πρόεδρος θα γίνει». «Πιστεύω ότι γνωρίζει από επιχειρήσεις, έτσι μπορούμε να έχουμε την ελπίδα ότι θα δημιουργήσει καλές συνθήκες για τις επιχειρήσεις, αλλά οι επιχειρήσεις δεν είναι το παν, η πολιτική είναι σημαντική επίσης».

Μιλώντας για τις αγορές και για τις επιχειρήσεις του κλάδου ζωής, τονίζει ότι το 2017 δεν θα είναι ένα έτος εύκολο και για αυτό η προσπάθεια της Generali επικεντρώνεται στο να περιορίσει τα κόστη της, να αυξήσει τα περιθώρια γνωρίζοντας ότι θα υπάρξει ισχυρή μεταβλητότητα στις αγορές. Ενδεχομένως, υπογραμμίζει οι παγκόσμιες συνθήκες για τις αγορές.  να είναι καλύτερα από το περασμένο έτος. Δεν θα είναι εύκολο να βγουν χρήματα. Χρειάζεται να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας.

Πηγή: http://insuranceworld.gr