Μαρία Σπυράκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η νέα ηγεσία του ΕΚ να δώσει το στίγμα ότι ενώνει το ευρωπαϊκό κέντρο

0
225
Σπυράκη
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ /STR

Την ανάγκη η νέα ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου “να δώσει το στίγμα ότι ενώνει το ευρωπαϊκό κέντρο κι ότι απαντάει στον ευρωσκεπτικισμό με απαιτήσεις για περισσότερες θέσεις εργασίας και ουσιαστικότερη προσέγγιση στα προβλήματα των πολιτών”, καθώς “μόνο έτσι θα λήξουν οι μάχες με τις ακραίες φωνές”, τονίζει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Η συνεργασία των δυνάμεων του Κέντρου, δηλαδή των Χριστιανοδημοκρατών, των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων, είναι απαραίτητη στη βάση της επίλυσης των κοινών προβλημάτων. Έτσι απομονώνονται οι ακραίοι και όταν κάποιος έχει δουλειά και βελτιώνεται η ζωή του δεν ακούει τις κραυγές ούτε της κ. Λεπέν ούτε του κ. Φάρατζ, που τόσο ακριβά πλήρωσε το Ηνωμένο Βασίλειο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις της στο διάλειμμα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κ. Σπυράκη εμφανίστηκε ακόμη βέβαιη για την εκλογή του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντόνιο Ταγιάνι.

“Ο Αντόνιο Ταγιάνι είναι ένας υποψήφιος που είναι έτοιμος να ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες προς αυτή την πορεία μαζί με τους Φιλελεύθερους και τους Συντηρητικούς μπορούμε να αποτελέσουμε το ευρωπαϊκό κέντρο” σημείωσε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε: “η προσπάθεια που κάνουμε είναι να αντιμετωπιστούν τα αληθινά προβλήματα γι΄αυτό και έχει μεγάλη σημασία ο κ. Ταγιάνι να επιμείνει σ? αυτό που είπε στην έναρξη αυτής της διαδικασίας, ότι δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς δουλειά”.

Η κ. Σπυράκη υπογράμμισε την ανάγκη να “μειώσουμε στην πράξη την απόσταση ανάμεσα στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και τους Έλληνες πολίτες”, εξηγώντας πως “για να συμβεί αυτό θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι όσοι είμαστε εδώ ότι αποδίδουν οι πολιτικές που χαράσσουμε και ψηφίζουμε και από την άλλη πλευρά πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας”.

Η Ελλάδα, επισήμανε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, “δεν θα μπορούσε να σταθεί χωρίς τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό που ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ ανεξάρτητα από το πώς τα χρησιμοποίησε ή όχι η κυβέρνηση και η Ευρώπη δεν θα μπορούσε να σταθεί αν δεν υπήρχαν όλα τα κράτη μέλη να μοιραστούν τις ευθύνες που είναι απαραίτητο”.