Έναρξη συνόδου: προστέθηκαν συζητήσεις για ΗΠΑ, μετανάστευση και Ρουμανία

0
127
ΕΚ

Ο Πρόεδρος Ταγιάνι ανακοίνωσε κατά την έναρξη της συνόδου ολομέλειας στις Βρυξέλλες την προσθήκη συζήτησης την Τετάρτη το απόγευμα με τη Φεντερίκα Μογκερίνι για τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ, καθώς και την προσθήκη συζήτησης για τη μετανάστευση στην κεντρική Μεσόγειο. Ανακοίνωσε επίσης την προσθήκη συζήτησης την Πέμπτη το πρωί για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη στη Ρουμανία.

Αλλαγές στην ημερήσια διάταξη

Τετάρτη

Η συζήτηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επέβαλε με εκτελεστικό διάταγμά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προστέθηκε ως πρώτο σημείο στην ημερήσια διάταξη της Τετάρτης.

Η συζήτηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής για τη διαχείριση της μετανάστευσης στην Κεντρική Μεσόγειο προστέθηκε ως τρίτο σημείο στην ημερήσια διάταξη.

Η προφορική ερώτηση σχετικά με τα βιολογικά φυτοφάρμακα χαμηλού κινδύνου αναβλήθηκε για τη δεύτερη σύνοδο ολομέλειας Φεβρουαρίου.

Η συνεδρίαση της Τετάρτης παρατάθηκε ως τα μεσάνυχτα.

Πέμπτη

Προστέθηκε μια συζήτηση με την Επιτροπή σχετικά με τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη στη Ρουμανία ως πρώτο σημείο στην ημερήσια διάταξη της Πέμπτης. Κατά συνέπεια, οι ψηφοφορίες θα ξεκινήσουν στις 11.30πμ (ώρα Βελγίου).

Ανακοινώσεις για την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο

Τα αιτήματα των κοινοβουλευτικών επιτροπών για την έναρξη των διοργανικών διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το Άρθρο 69γ του νέου Κανονισμού, θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ολομέλειας («Σημαντικές πληροφορίες και έγγραφα»).