Απερρίφθη η αίτηση του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης για να επανέλθει σε ισχύ το αντιμεταναστευτικό διάταγμα Τραμπ

0
156

Αποφασισμένος να βγει νικητής στη μάχη με τη δικαιοσύνη σχετικά με το διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από επτά χώρες δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγο μετά το προσωρινό «stop» που έβαλε ο ομοσπονδιακός δικαστής του Σιάτλ στο επίμαχο προεδρικό διάταγμα, αλλά και εκείνη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που προχώρησε στην άρση της προσωρινής ανάκλησης της βίζας, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε κατηγορηματικά: «Θα κερδίσουμε. Για το καλό της χώρας θα κερδίσουμε».

Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης για να επανέλθει σε ισχύ το αντιμεταναστευτικό διάταγμα.

Σε πολλά αεροδρόμια των ΗΠΑ, υπάρχουν πλέον ειδικές ομάδες που προσφέρουν νομικές συμβουλές σε όσους φτάνουν στη χώρα και αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Ευελπιστώ ότι βάσει της εντολής, πολλοί θα έρθουν εδώ σήμερα, αύριο και στο μέλλον. Δεν γνωρίζουμε πόσο γρήγορα θα γίνουν όλα. Είναι πιθανό να διαρκέσει μερικές ημέρες. Μπορεί να είναι εβδομάδες, μπορεί να είναι μήνες, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε» δήλωσε δικηγόρος που βρίσκεται σε αεροδρόμιο.

Περισσότεροι από 3000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά την εξοχική κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, για να διαμαρτυρηθούν για το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Αμερικανού προέδρου.

 

 

 

http://gr.euronews.com/