Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και στον Μάνο Χατζιδάκι

0
221

Μουσική Βραδιά με τίτλο “Μουσικό ταξίδι – Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και στον Μάνο Χατζιδάκι” με τη Δέσπω Πλυτά στο τραγούδι και τη Μάρω Σαρρή Στιβαρού στο πιάνο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Σπίτι της Κύπρου. 

Η Δέσπω Πλυτά γεννήθηκε στη Λευκωσία. Είναι διπλωματούχος νοσηλευτικός λειτουργός. Είναι κάτοχος πτυχίου φωνητικής του «Trinity College London» και των θεωρητικών μαθημάτων του «The Royal School of Music». Είναι διπλωματούχος ακορντεόν του Εθνικού Ωδείου Λευκωσίας καθώς και του «LCCI Higher in Public Relations». Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης «Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος» με ενεργό δράση στην Κύπρο και το εξωτερικό. Έλαβε μέρος σε μεγάλες συναυλίες κλασικού ρεπερτορίου στην Κύπρο και το εξωτερικό, όπου υπάρχει ελληνισμός, με σκοπό τη συνέχιση της Κυπριακής και Ελληνικής κουλτούρας. Φιλοξενήθηκε σχεδόν από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Κύπρου, από την ΕΡΤ και τον LGR του Λονδίνου. Την συνόδευσαν αξιόλογοι μουσικοί όπως ο Σάββας Σάββα, Μάρω Σαρρή Στιβαρού κ.ά. Τιμήθηκε για την προσφορά της από πολλούς δήμους και οργανισμούς. Κυκλοφόρησε εννέα προσωπικούς δίσκους που έτυχαν διάκρισης και επαίνου.

Η Μάρω Σαρρή Στιβαρού γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σε ηλικία οκτώ χρονών γράφτηκε στην Ελληνική Μουσική Ακαδημία με καθηγητή πιάνου τον Γιώργο Αρβανιτάκη. Πήρε πτυχίο διδασκαλίας πιάνου και πτυχίο ωδικής με άριστα. Διετέλεσε μέλος του διδακτικού προσωπικού της ελληνικής Ακαδημίας, στη σχολή του πιάνου, στα θεωρητικά και τη χορωδία. Έγραψε παιδικά τραγούδια για τα προγράμματα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του Ρ.Ι.Κ. Συνεργάστηκε με τον Θ.Ο.Κ. σε μουσικές επενδύσεις παιδικών έργων. Συνοδεύει στο πιάνο μουσικά σύνολα, χορωδίες καθώς επίσης τη Δέσπω Πλυτά και άλλους αξιόλογους ερμηνευτές. Έδωσε συναυλίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Φιλοξενήθηκε από την Κυπριακή αδελφότητα του Λονδίνου και πρόσφερε τη μουσική της για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Διατηρεί σχολή πιάνου όπου οι μαθητές της προετοιμάζονται για τις αγγλικές εξετάσεις του «Trinity Guildhall».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.