Δ. Παπαδημούλης: Αμεση ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης

0
137
Δημήτρη Παπαδημουλή
Δημήτρης Παπαδημούλης

Αν η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης δεν μπορεί να γίνει στις 20 Φεβρουαρίου, να προσπαθήσουμε να τελειώνουμε πριν τις ολλανδικές εκλογές, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑfm.

Ως πιο σημαντικές ημερομηνίες ανέφερε την 9η Φεβρουαρίου με το EuroWorking Group, και την 20η Φεβρουαρίου με το Eurogroup, ενώ για σήμερα είπε ότι δεν περιμένει θεαματικά πράγματα από τη συνεδρίαση του ΔΝΤ.

Η ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης, τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, επιβάλλεται όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για γεωπολιτικούς, καθώς και για να μην ξαναμπεί στο τραπέζι -γιατί κάποιοι καραδοκούν- το καταστροφικό σενάριο του Grexit. Κι αυτό, σημείωσε, το καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι σε Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Υπενθύμισε ότι το Ευρωκοινοβούλιο έχει προγραμματίσει στις 14 Φεβρουαρίου μια ανοιχτή συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα, ενώπιον της Κομισιόν και του Συμβουλίου, και όπως διαβεβαίωσε, η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωβουλευτών πιέζει, να προχωρήσει η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης , με βάση τους κανόνες του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Συνέστησε μάλιστα σε όλα τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, που δεν ασχολούνται με την «καρδιά» της διαπραγμάτευσης, «να κάνουμε ο καθένας τη δουλειά μας και να αφήσουμε τον Τσίπρα, τον Τσακαλώτο, τον Χουλιαράκη να κάνουν τη δική τους.

Εξαπέλυσε τέλος πυρά κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι θα ήταν προτιμότερο αν σε αυτή τη διαπραγμάτευση βοηθούσε με τον τρόπο της και η ΝΔ. αλλά ο Μητσοτάκης, δεν θέλει να «κλείσει» η αξιολόγηση γιατί θέλει να «πέσει» ο Τσίπρας.. Σε ότι αφορά τα κόμματα του Κέντρου, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, τονίζει ότι «είναι τρελό να έχουμε δηλώσεις συμπαράστασης από Πιτέλα, Σουλτς, Γκάμπριελ, Ραχόι, Αναστασιάδη, αλλά να μην συμπαρατάσσονται σε ένα μίνιμουμ κοινό εθνικό μέτωπο, ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ν.Μ.