Εθνική Ασφαλιστική, ο καπνός της αντίστασης και ο δρόμος της πώλησης

0
238
Την ανακοπή της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής ζητά για άλλη μία φορά ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Ασφαλιστικής. Αφορμή αυτή την φορά στάθηκε η χτεσινή ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που αφορούσε στην αποπληρωμή €2 δισεκατομμύρια ελληνικού χρέους, μετά από την εξόφληση των Υπό Αίρεση Μετατρέψιμων Ομολογιών (CoCos) από την ΕΤΕ.

της Έλενας Ερμείδου

Ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής καλεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι η Εθνική Ασφαλιστική φέτος θα πουληθεί,  να σταματήσει τις διαδικασίες υποστηρίζοντας ότι δεν υφίσταται καμία υποχρέωση – δέσμευση για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Επίσης και την τη Διοίκηση της Εταιρίας να δηλώσει τη θέση της για την πώληση της κερδοφόρας Εταιρίας μας, που έχει 126 χρόνια ιστορίας στην ελληνική κοινωνία. Τέλος ζητά από την παρέμβαση της κυβέρνηση ώστε να διακοπεί η πώληση, υποστηρίζοντας ότι επενδύσεις ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ θα φύγουν στο εξωτερικό.

Το Sofokleousin.gr μεταξύ των πρώτων είχε δημοσιεύσει τις δηλώσεις στο πρακτορείο Reuters του CEO της Εθνικής Τράπεζας: Φραγκιαδάκης(ΕΤΕ): Φέτος η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η Εθνική Ασφαλιστική έχει το μεγαλύτερο πρακτορειακό και μεσιτικό δίκτυο στην αγορά καθώς επίσης και μεγάλο μερίδιο στο Bancassurance για το οποίο θα δοθούν πρόσθετες προσφορές.

Οι διαδικασίες της πώλησης βαίνουν ταχέως (Εθνική Ασφαλιστική: Λίγα βήματα πριν την πώληση) προκειμένου η τράπεζα να διαχωριστεί από την θυγατρική σύμφωνα με τους κανόνες που επιβάλλει η Βασιλεία ΙΙΙ, μεταξύ των άλλων όπως υποστηρίζει και η Διοίκηση.

Πηγή: http://www.sofokleousin.gr