Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας διοργανώνει εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας

0
136

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων σχετικά με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα σε όλη την Ελλάδα

ΑΘΗΝΑ, 24 Ιανουαρίου 2017 – Οι αιτήσεις για τον πέμπτο κύκλο του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας συνεχίζονται, με λιγότερο από ένα μήνα να απομένει για όλους όσους έχουν μία νέα επιχειρηματική ιδέα προς υλοποίηση και σκοπεύουν να την υποβάλουν στο διαγωνισμό. Οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν μέρος χρηματοδότησης ύψους 1.250.000€, καθοδήγηση και ένα εύρος από υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης. Η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συμμετοχής στο φετινό διαγωνισμό είναι η 16η Φεβρουαρίου 2017.

Δύο μήνες μετά την έναρξη του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2017, περισσότερα από 300 επιχειρηματικά σχέδια έχουν ήδη υποβληθεί από νέους αλλά και υφιστάμενους επιχειρηματίες, οι οποίοι σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, από τη γεωργία και την εκπαίδευση, έως τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τις μεταφορές. Οι τρεις κορυφαίοι τομείς που εκπροσωπούνται είναι αυτοί των καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών, του τουρισμού και των τροφίμων και ποτών. Έχει σημειωθεί 25% αύξηση των αιτήσεων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περσινού διαγωνισμού, ενώ τα επιχειρηματικά σχέδια προέρχονται από όλη τη χώρα, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή να παρατηρείται στην Αττική, τη Δυτική Ελλάδα, την Κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη.

Φέτος, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ιδέες σε Εξέλιξη», μία σειρά εκδηλώσεων επιχειρηματικής εκπαίδευσης, που έχει ως στόχο να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να μοιραστεί ιδέες, συμβουλές, αλλά και τις καλύτερες πρακτικές για τους επιχειρηματίες του αύριο. Οι εκπρόσωποι του Βραβείου μαζί με νικητές, φιναλίστ και μέλη της Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους και επιτυχημένες επιχειρηματικές διαδρομές, ενώ θα αναδείξουν τα βασικά στοιχεία που κάνουν μία επιχειρηματική ιδέα να υλοποιηθεί, να εξελιχθεί και να προσελκύσει επενδυτές και υποστηρικτές.

Η πρώτη εκδήλωση του προγράμματος «Ιδέες σε Εξέλιξη» θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο. Οι επόμενες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:

– Στην Αθήνα την 1η Φεβρουαρίου
– Στην Πάτρα στις 3 Φεβρουαρίου
– Στο Ηράκλειο στις 7 Φεβρουαρίου και
– Στη Χίο στις 10 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, στις 9 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί ένα διαδικτυακό σεμινάριο με ζωντανή συζήτηση σχετικά με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, στο οποίο θα υπάρχει ενότητα ερωταπαντήσεων , έτσι ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι ανά την Ελλάδα να λάβουν εξειδικευμένη πληροφόρηση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες και τους χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις, στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (www.hellenicaward.com).

Σχολιάζοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το διαγωνισμό, ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, δήλωσε: “Κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε δει να υποβάλλονται επιχειρηματικές ιδέες εξαιρετικής ποιότητας. Αυτό αποδεικνύει την καινοτόμο και προοδευτική προσέγγιση των επιχειρηματιών στην Ελλάδα. Με λίγες εβδομάδες να απομένουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, ξεκινά και η διαδικασία της αξιολόγησης των αιτήσεων για την επιλογή των προτάσεων που θα προκριθούν στο επόμενο και ακόμα πιο απαιτητικό στάδιο του διαγωνισμού.”

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 16η Φεβρουαρίου 2017. Οι φιναλίστ θα ανακοινωθούν το Μάιο του 2017 και οι νικητές τον Ιούνιο του 2017.