3-ήμερο Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής!

0
230

Εμπνευστείτε και μοιραστείτε τις ιδέες σας στο Πήλιο!

Ένα ‘ταξίδι’ μαζί με τον Αλέξη Σταμάτη 12/5/2017 με 15/5/2017

Η δυναμική ομάδα του Pelion Homes διοργανώνει ένα 3-ήμερο σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής με εισηγητή τον καταξιωμένο και βραβευμένο συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη!

Λίγα λόγια για τον Αλέξη Σταμάτη

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί εικοσιπέντε βιβλία του Αλέξη Σταμάτη (πεζό, ποίηση, παιδικό, θέατρο), μεταξύ των όποιων και 13 μυθιστορήματα. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 9 γλώσσες. Το μυθιστόρημα του Αμερικάνικη Φούγκα εκδόθηκε το 2008 στις ΗΠΑ, έχοντας κερδίσει το International Literature Award από το “National Endowment for the Arts”. Το μυθιστόρημά του Βίλα Κομπρέ ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ (2007). Για την δεύτερη συλλογή του, Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων του απονεμήθηκε το 1994 από τον Δήμο Αθηναίων το Βραβείο Ποίησης στη μνήμη του Νικηφόρου Βρεττάκου. Το παιδικό του μυθιστόρημα Ο Άλκης και ο Λαβύρινθος κέρδισε το Πρώτο Βραβείο του Κύκλου του Παιδικού Βιβλίου.


Πληροφορίες για την διαμονή στα Pelion Homes

Λιγότερο από τέσσερις ώρες μακριά από την Αθήνα και μόλις δυόμιση ώρες από τη Θεσσαλονίκη, οι κατοικίες του Pelion Homes βρίσκονται στο χωριό του Αγίου Γεωργίου Νηλείας στο Πήλιο. Το χωριό αυτό, που βρίσκεται 620 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι το ιδανικό μέρος για να ξεφύγετε από την πολυκοσμία της πόλης και είναι γνωστό ως το «μπαλκόνι του Πηλίου». Προσφέρει εντυπωσιακή θέα στον Παγασητικό κόλπο και τις ανατολικές ακτές της Στερεάς Ελλάδας, ενώ αναπτύσσεται αμφιθεατρικά σε μαγευτική περιοχή, κατάφυτη από πλατάνια, δρυς, καστανιές, μηλιές, κερασιές και πολλά τρεχούμενα νερά.

Σε αυτό το αυθεντικό περιβάλλον, με τα απαράμιλλης ζωντάνιας χρώματα και τον εκκωφαντικό ήχο της σιωπής του “βουνού των Κένταυρων”, ιδρύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια το Pelion Homes. Πρόκειται για ένα σύνολο πέντε αυτόνομων νεόκτιστων παραδοσιακών κατοικιών, που μπορούν να φιλοξενήσουν από 4 έως 8 άτομα η καθεμία, προσφέροντας τη γνώριμη αίσθηση του οικείου και του ανεπιτήδευτου. Ήδη, στα 4 χρόνια λειτουργίας του αποτελεί δημοφιλή χειμερινό αλλά και καλοκαιρινό προορισμό για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν τις αθέατες πλευρές της Ελλάδας και έχουν εκτιμήσει τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες τουρισμού που προσφέρει το Pelion Homes.

Η διαμονή κατά την διάρκεια των σεμιναρίων γίνεται σε μοιρασμένα υπνοδωμάτια ανά κατοικία (2 καλεσμένοι ανά υπνοδωμάτιο – αν επιθυμείτε ατομικό υπνοδωμάτιο παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για μια ειδική τιμή), καθώς και μοιρασμένα λουτρά. Κάθε κατοικία διαθέτει δύο ή περισσότερα κοινόχρηστα λουτρά. Επίσης σε κάθε κατοικία υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα για τους επισκέπτες που επιθυμούν να προετοιμάσουν επιπλέον γεύματα και σνακ που δεν συμπεριλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου. Παρέχουμε βιολογικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τυρί, ψωμί και φρέσκα αυγά κάθε μέρα, μαζί με υλικά για πρωινό (χειροποίητη granola, ντόπιο μέλι, και πολλά άλλα). Παρακαλώ σημειώστε ότι όλα τα γεύματα που συμπεριλαμβάνονται διευκρινίζονται αναλυτικά στο πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Επιλέγοντας να μείνετε σε μια από τις κατοικίες μας θα νιώσετε πραγματικά σαν στο σπίτι σας, γνωρίζοντας και μοιράζοντας στιγμές με άλλους φίλους που παρακολουθούν το σεμινάριο. Προσκαλούμε και καλωσορίζουμε και μεμονωμένους ταξιδιώτες, ζευγάρια αλλά και οικογένειες που επιθυμούν να συναντήσουν άλλους ενδιαφέροντες ανθρώπους και να μοιραστούν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις κατοικίες θα βρείτε εδώ.

Η διαμονή στο Pelion Homes περιλαμβάνει

  • Ημέρα άφιξης. Καλωσόρισμα με τσίπουρο και παραδοσιακούς μεζέδες.
  • Φρέσκα υλικά για πρωινό (Καφές, γάλα, αφεψήματα, φρούτα, φρέσκα αυγά, τυρί, παξιμάδια ντόπια, ψωμί, βούτυρο, μέλι, σπιτικές μαρμελάδες, χειροποίητα muesli)
  • Σχεδιασμένες εξορμήσεις στη φύση καθημερινά εύκολης έως μέτριας δυσκολίας και διάρκειας 2-3 ωρών.
  • Μεσημεριανό σε παραδοσιακή ταβέρνα. (ορεκτικά, κυρίως πιάτο, διατίθεται και χορτοφαγική επιλογή, εξαιρούνται τα ποτά)
  • Τρία Workshops με τον Αλέξη Σταμάτη ( συνολικής διάρκειας 9 ωρών)
  • Τελευταίο βράδυ, ανοιχτή συζήτηση feedback για την εμπειρία σας.
  • Αποχαιρετιστήριο δείπνο. ( συμπεριλαμβανομένου ποτού)

Ημερομηνία: 12.05.2017- 15.05.2017

Κόστος: 320€ δίκλινο δωμάτιο, 420€ μονόκλινο δωμάτιο. (Κοινή κουζίνα ανά κατοικία, 2 ή 3 μπάνια ανά κατοικία)

Δήλωση συμμετοχής και προκαταβολή μέχρι τις 15.04.2017.

Early Bird 10% έκπτωση όταν η δήλωση συμμετοχής και η προκαταβολή (200€) πραγματοποιηθούν μέχρι 15/3/2017.

Υποσημείωση:

  • Κάνουμε ειδική τιμή για τον/την σύντροφο σας αν θέλει να σας συνοδεύσει χωρίς συμμετοχή στο σεμινάριο. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
  • Σε περίπτωση που συμπληρωθούν 10 ενδιαφερόμενοι που θα επιθυμούσαν να συνταξιδέψουν, μπορούμε να σας παρέχουμε ένα λεωφορείο για τις μεταφορές σας με επιπλέον χρέωση.

Πληροφορίες: +30 210 9216779 | +30 6932 548122   και στο [email protected]