Η Fraport Greece και η θυγατρική της Dufry “Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών” υπέγραψαν σύμβαση για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

0
150
αεροπλάνο

Tριακονταετή σύμβαση υπεγράφη μεταξύ της Fraport Greece και της θυγατρικής της Dufry “Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών” για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.
Η σύμβαση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προβλέπει τον υπερδιπλασιασμό των σημερινών εμπορικών χώρων από 5.000 τ.μ. σε περισσότερα από 12.000 τ.μ.. Τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, θυγατρική της Dufry θα έχουν την αποκλειστικότητα στη δραστηριότητα λιανικού εμπορίου στους ελεγχόμενους χώρους εντός των αεροδρομίων και δεσμεύεται να παρέχει εξαιρετικού επιπέδου υπηρεσίες τόσο στους Έλληνες όσο και στους Διεθνείς επιβάτες.
Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ κατά την ημερομηνία έναρξης της συμφωνίας παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Fraport Greece, σύμφωνα με την οποία η τελευταία αναλαμβάνει τη λειτουργία 14 Ελληνικών αεροδρομίων και συγκεκριμένα αυτών της Θεσσαλονίκης, του Ακτίου, της Μυκόνου, της Ζακύνθου, της Καβάλας, της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Κω, της Μυτιλήνης, της Ρόδου, της Σάμου, της Σαντορίνης, της Σκιάθου και των Χανίων.
«Με τη συμφωνία αυτή, η ΚΑΕ συνεχίζει αδιάλειπτα τη λειτουργία της στα 14 αεροδρόμια για τα επόμενα 30 χρόνια. Η συμφωνία προσθέτει επίσης σημαντικούς χώρους σε περιοχές ελεύθερης πρόσβασης. Η επέκταση και η βελτίωση των εμπορικών χώρων προβλέπεται να ξεκινήσει το 2017 και να ολοκληρωθεί το 2021» επισημαίνεται στην ανακοίνωση..
“Τα 14 αεροδρόμια αποτελούν πύλες σε μερικούς από τους πιο σημαντικούς ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκόσμιας εμβέλειας. Το επενδυτικό πλάνο της Fraport Greece για την αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων περιλαμβάνει σημαντική αύξηση των εμπορικών χώρων αλλά και βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας, με στόχο τα ελληνικά αεροδρόμια να μπορούν να υποδεχθούν την αυξανόμενη επιβατική κίνηση αλλά και να προσφέρουν εμπειρία εφάμιλλη των προορισμών που εξυπηρετούν. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η ΚΑΕ Α.Ε. αποτελεί έναν σημαντικό σύμμαχο.” αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής Εμπορικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος.
Ο Γιώργος Βελέντζας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Fraport Greece στο στόχο της να φέρει την εξυπηρέτηση πελατών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια σε άλλο επίπεδο. Η διαχρονική παρουσία της ΚΑΕ στο Ελληνικό Travel Retail και η εμπειρία μας πάνω στις ανάγκες των ταξιδιωτών στην χώρα μας, σε συνδυασμό με την εμπειρία της Dufry, μας καθιστά τους ιδανικούς συνεργάτες για την Fraport Greece όσον αφορά στην υλοποίηση των σχεδίων της για αναβάθμιση των υποδομών και των εμπορικών χώρων των αεροδρομίων. Σχεδιάζουμε από κοινού την ανάπτυξη των εμπορικών χώρων των αεροδρομίων στοχεύοντας στην επέκταση των καταστημάτων μας με σκοπό την παροχή μιας εντελώς νέας εμπειρίας αγορών και εξυπηρέτησης για όλους τους ταξιδιώτες. Εφαρμόζοντας σύγχρονα εμπορικά concepts και νέο σχεδιασμό των καταστημάτων μας θα αυξήσουμε την προβολή των Ελληνικών προϊόντων και θα προσφέρουμε μια ξεχωριστή αίσθηση του τόπου μας, προωθώντας την Ελληνική κουλτούρα σε όλο τον κόσμο.»
Τέλος, ο Julian Diaz, CEO της Dufry, σχολίασε: «Είμαι πολύ υπερήφανος με την ανακοίνωση αυτής της σημαντικής συμφωνίας επέκτασης σε έναν από τους πιο σημαντικούς, παγκοσμίως, τουριστικούς προορισμούς και θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Fraport Greece για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στη Dufry. Η συμφωνία αυτή ενισχύει τη μακρόχρονη συνεργασία μας και την άριστη σχέση με την Fraport, η οποία εκτείνεται μέσω επιτυχημένων συνεργασιών και δραστηριοτήτων σε πολλές χώρες του κόσμου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ