“Ούτε μια μέρα χωρίς ποίηση, Ο ποιητής Σπύρος Κοκκινάκης” Παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Κελεσίδου

0
772

 

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 και ώρα 20:00 παρουσιάζεται στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα το βιβλίο της Άννας Κελεσίδου Ούτε μια μέρα χωρίς ποίηση, Ο ποιητής Σπύρος Κοκκινάκης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Γεώργιος Ι. Σπανός, Ομότιμος Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Μιχάλης Παιδονόμος, Ιατρός παθολόγος-εντατικολόγος.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου.  Την εκδήλωση θα συντονίσει ο οικονομολόγος Χάρης Γεωργίου.

Η Άννα Κελεσίδου είναι ελληνίδα φιλόσοφος, ποιήτρια και συγγραφέας με επίκεντρο επιστημονικών ενδιαφερόντων τους προσωκρατικούς, τη φιλοσοφία της ύπαρξης, πλατωνική και νεότερη φιλοσοφία. Γεννήθηκε στη Δράμα από γονείς πρόσφυγες Μικρασιάτες. Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Grenoble Γαλλίας.

Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Επιστημών της Μόσχας. Εργάστηκε στο Φιλοσοφικό Σπουδαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγήτρια Φιλοσοφίας (ΤΕΙ Αθήνας), Ερευνήτρια-Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Διετέλεσε υπεύθυνη των περιοδικών «Φιλοσοφία», «Μικρασιατικά Χρονικά», «Ευδικία».

Είναι από 20ετίας υπεύθυνη του Σεμιναρίου Λογικής του Κέντρου Δικανικών Μελετών (Καθ. Κώστας Μπέης). Έλαβε μέρος σε 80 και πλέον πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Φιλοσοφίας της πόλης Descartes και τρία βραβεία λογοτεχνίας-ποίησης. Έγραψε 40 βιβλία με θέματα φιλοσοφίας, ιστορίας, ποίησης, θεατρολογίας, όπως: Μελετήματα προσωκρατικής Ηθικής· Η έννοια της σωτηρίας στην πλατωνική πολιτική φιλοσοφία· Η φιλοσοφία του Ξενοφάνη, του Παρμενίδη, του Εμπεδοκλή με έμμετρη νεο­ελληνική μετάφραση των αποσπασμάτων· Από τον θησαυρό των πρώτων Ελλήνων ποιητών φιλοσόφων – Λεκτικά σήματα· Φιλοσοφικά ρεύματα της εποχής μας· Από την αναγκαιότητα στην ελευθερία: ο Albert Camus και το παράλογο· Η ιστορία ενός πρόσφυγα-επαναστάτη· Σπουδές ψυχής. Θέματα αρχαίας ελληνικής φιλοσοφικής ψυχολογίας· Κράσεις· Άδης-Διόνυσος· Εύδηλα.