Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων

0
163

Τα παιδιά, κόντρα στο αρνητικό οικονομικό κλίμα, δημιουργούν καινοτόμες επιχειρήσεις και διαγωνίζονται με σκοπό να κατακτήσουν διακρίσεις και στην Ευρώπη

Δέκα καινοτόμες μαθητικές επιχειρήσεις με αληθινά προϊόντα και προοπτική για την παγκόσμια αγορά, θα διαγωνιστούν στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece για να αναδειχθεί η «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2016-2017». Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Company of The Year Competition» του Junior Achievement Europe που θα γίνει 11-13 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

 
O Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254, Ταύρος, στην Αίθουσα «Ιφιγένεια», κτίριο «ΘΕΑΤΡΟΝ». Για δεύτερη χρονιά το ΙΜΕ παραχωρεί ευγενικά το χώρο επιβραβεύοντας την εφευρετικότητα, το όραμα και τη σκληρή δουλειά των μαθητών που ξεχώρισαν πανελλαδικά, μεταξύ 120 Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα που πήραν μέρος φέτος στο πρόγραμμα.
Οι 10 μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» που θα διαγωνισθούν είναι (με αλφαβητική σειρά):
1) «Bac Bake» Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού (Αττική)
2) «Bicycool» Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή (Αττική)
3) «Εarthly» Κολλέγιο Ανατόλια (Θεσσαλονίκη)
4) «GReco» 1o ΓΕΛ – 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών (Πέλλα)
5) «i-project» Β’ Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης (Αττική)
6) «My Education» Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη (Θεσσαλονίκη)
7) «THESSeeker» Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη)
8) «Το πουγκάκι» 2ο Γε.Λ. Σταυρούπολης (Θεσσαλονίκη)
9) «Watch Out» Αριστοτέλειο Κολλέγιο (Θεσσαλονίκη)
10)«Wheels of Travel» Pierce – The American College of Greece (Αττική)
Σύντομες περιγραφές των προϊόντων και των υπηρεσιών που δημιούργησαν τα παιδιά υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΝ/JA Greece http://www.senja.gr. Για πρώτη φορά φέτος οι ομάδες θα παρουσιάσουν στο κοινό τα έξυπνα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα που θα τοποθετηθούν γύρω από την αίθουσα «Ιφιγένεια», όπου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός. Οι ομάδες θα είναι στο χώρο από τις 9 π.μ., θα δώσουν συνεντεύξεις το πρωί στην κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece και θα ετοιμασθούν για τις επίσημες παρουσιάσεις. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στη 13:00 και θα ολοκληρωθεί στις 17:30 με τις βραβεύσεις των νικητών.

Τιμή στις επιχειρήσεις, που παρά την κρίση, επενδύουν στους μαθητές της «Εικονικής Επιχείρησης»

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece θα τιμήσει ιδιαίτερα φέτος τις επιχειρήσεις που -στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης- υποστηρίζουν συνολικά το έργο του οργανισμού και το πιο δημοφιλές, βιωματικό πρόγραμμα, που υλοποιείται σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, την «Εικονική Επιχείρηση».
«Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες και τα ιδρύματα που είναι στο πλευρό μας, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε το σπουδαίο πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» που δίνει στους μαθητές και τις μαθήτριες χαρά, αυτοπεποίθηση, προοπτική και ελπίδα για το μέλλον τους», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, κυρία Λίτσα Παναγιωτοπούλου. «Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στους υποστηρικτές μας, με τους οποίους θα βραβεύσουμε όλοι μαζί τις νικήτριες ομάδες, ενώνοντας τις δυνάμεις μας και την αγάπη μας για τα παιδιά και την Ελλάδα» καταλήγει η κ. Παναγιωτοπούλου, με τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΝ/JA Greece, Aργύρη Τζικόπουλο να προσθέτει: «Μεγάλη επιθυμία όλων μας είναι να δούμε τα παιδιά να προοδεύουν και τη χώρα μας να βγαίνει από την κρίση μέσα από την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας».
Μέγας χορηγός των προγραμμάτων του ΣΕΝ/JA Greece είναι η MetLife.
Κύριοι χορηγοί του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» είναι η Metlife, η Citi, η Εθνική Τράπεζα , η General Mills, η Accenture, η SAP Hellas, και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι: ΑΒ Βασιλόπουλος, Aldemar, Opel Bank, Apivita, Chipita, 3E, Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών-YES Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, VISION.
Χορηγός Αερομεταφορών είναι η AEGEAN.
Πανελλαδική υποστήριξη από την Tοπική Aυτοδιοίκηση και κορυφαίους φορείς

Ο Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός 2017 του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, των Δήμων Θεσσαλονίκης, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, του ΣΒΒΕ Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και του ΟΠΑ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Xορηγοί Eπικοινωνίας του Τελικού Διαγωνισμού 2017

Τα ταλαντούχα παιδιά της «Εικονικής Επιχείρησης» υποστηρίζουν ως χορηγοί επικοινωνίας : STAR CHANNEL, The Huffington Post Greece, Capital.gr, Kεφάλαιο, 95,2 Athens DJ, 969 Rock FM, Real News, Real FM, Real.gr, liberal.gr, AΠΕ-ΜΠΕ Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Πρακτορείο 104,9, Αθήνα 984, epixeiro.gr, Voria.gr, Greenagenda.gr, Politisonline.gr, Timelink.gr,
ka-business.gr.

«Εικονική Επιχείρηση» : Παγκόσμιο πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας

Το παγκόσμιο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» πραγματοποιείται στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας εδώ και 11 χρόνια από τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το ΣΕΝ/JA Greece είναι φορέας του παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide, που εφαρμόζει πολλά προγράμματα μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μαρία Γιαννέτου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΣΕΝ/JA Greece
6932192633 – [email protected]