“Τέσσερα βιβλία, ένα στοίχημα”: Εκδήλωση για τις προκλήσεις και τις προοπτικές της ΕΕ

0
149

Μια μέρα μετά τις γαλλικές εκλογές και μια μέρα πριν τον εορτασμό της 9ης Μαΐου – ημέρας της Ευρώπης, με αφορμή την πρόσφατη έκδοση τεσσάρων βιβλίων για την ΕΕ, οργανώνεται εκδήλωση με τίτλο “Προκλήσεις και προοπτικές της ΕΕ”.

Η εκδήλωση που  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 και ώρα 7:30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών “Γ. Κρανιδιώτης” (Ακαδημίας 1), διοργανώνεται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με τη συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θα προλογίσει ο κ. Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ενώ με αφορμή τις πρόσφατες εκδόσεις βιβλίων τους συζητούν οι:

– Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, «Κρίση, Ευρώπη και Αριστερά», Εκδόσεις Παπαζήση,

– Ναπολέων Μαραβέγιας, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιμέλεια συλλογικού έργου «Ευρωπαϊκή Ένωση: Δημιουργία, Εξέλιξη, Προοπτικές», Εκδόσεις Κριτική,

– Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, «Το νησί που φεύγει», Εκδόσεις Παπαδόπουλος, και

– Δημήτρης Τσιόδρας, δημοσιογράφος, «Ευρωπατριωτισμός ή Εθνοκεντρισμοί», Εκδόσεις Μίνωας

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Επίτιμος Καθηγητής Πανεπιστημίων Αναστάσιος – Ιωάννης Μεταξάς.

 Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.