Την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του με όνομα «Ελλάδα- Ο άλλος δρόμος» ανακοίνωσε ο Νότης Μαριάς

0
188

Την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του, με όνομα «Ελλάδα-Ο άλλος δρόμος» ανακοίνωσε, με ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς.

Ο ευρωβουλευτής, αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στην ίδρυση κόμματος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν πάει άλλο. Ήλθε η ώρα να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό». Στην ομιλία του ο κ. Μαριάς υπογράμμισε, ότι «το Πολιτικό Κίνημα «Ελλάδα Ο άλλος Δρόμος» γεννήθηκε μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στο μνημόνιο και στην τρόικα και αγωνίζεται για μια κοινωνία δίκαιη, με επίκεντρο τον Άνθρωπο.. Η κυβέρνηση δεν τολμά ούτε καν ναπροσφύγει δικαστικά κατά των δανειστών, ούτε βέβαια τολμά να ψελλίσει έστω και μια λέξη για την καταβολή του υπολοίπου κεφαλαίου του τρίτου δανειακού πακέτου, ύψους 19,5 δισ. ευρώ που περίσσεψαν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Επιπλέον, δεν τολμά να απαιτήσει μείωση των μνημονιακών μέτρων κατά 25%, μια και οι δανειστές έχουν καταβάλλει μόνο το 75% του τρίτου δανείου».

Μιλώντας για την ίδρυση του κόμματος «ΕλλάδαΟ άλλος δρόμος», ο κ. Μαριάς τόνισε ότι «δεν πάει άλλο. Ήρθε η ώρα ο καθένας από μας να αναλάβει τις ευθύνες του. Ήρθε η στιγμή να εκδηλώσουμε όλοι μαζί μια σαφή πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα, πολιτικά και οργανωτικά η συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα που θα ξεδιπλώσει τη δράση του σε όλα τα επίπεδα».

Τέλος, ο ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι η ίδρυση του κόμματος είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών διαβούλευσης με χιλιάδες πολίτες, διαδικασίες που κορυφώθηκαν σε εκδηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στα νησιά του Αιγαίου και σε άλλες περιοχές