Απίστευτο φιάσκο: Στην ντουλάπα κρυβόταν για 14 ώρες ο τέταρτος ληστής του Π.Φαλήρου!

0
73

Αν και η ΕΛ.ΑΣ πήρε αποτυπώματα από την πόρτα της ντουλάπας, κανείς δεν σκέφτηκε να την ανοίξει! – Τον «ανακάλυψε» ο γιος της ενοίκου, που κάτι μύρισε και πήγε να δει – Οπλισμένος και επικίνδυνος ο καταζητούμενος κατάφερε να φύγει μέσα από τα χέρια των αστυνομικών

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες βρισκόταν από τις αστυνομικές αρχές σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση σε Φλοίσβο και Παλαιό Φάληρο για τον φερόμενο ως αρχηγό της άγριας συμμορίας των ληστών που εισέβαλαν χθες το πρωί σε σπίτι ηλικιωμένης στο Παλαιό Φάληρο.

Αν και δεν γνωρίζουν ποιος τελικά είναι ο τέταρτος ληστής που διέφυγε καθώς οι δύο συλληφθέντες κρατούν το στόμα τους κλειστό, εκτιμάται πως και αυτός αποφυλακίστηκε πρόσφατα και επέστρεψε στην ενεργό δράση.

Το απίστευτο είναι ότι ο άντρας αυτός παρέμεινε επί 14 ώρες κρυμμένος στην ντουλάπα του σπιτιού, όπου οι τέσσερις διέπραξαν την ένοπλη ληστεία. Και μάλιστα ένα σπίτι που υποτίθεται ότι είχαν κάνει φύλλο και φτερό οι αστυνομικοί και η Σήμανση είχε πάρει αποτυπώματα από τις πόρτες τις ντουλάπας, αλλά κανείς δεν κοίταξε πιο μέσα!
Τον κατάλαβαν από την μυρωδιά!

Η ληστεία έγινε χτες το πρωί στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου της πολυκατοικίας στην συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως, όπου διέμενε μία 66χρονη γυναίκα. Στον 9ο όροφο έμενε ο γιος της που είχε βάλει κάμερες και είδε σε πραγματικό χρόνο τους τέσσερις άνδρες να αδειάζουν το σπίτι της μητέρας του. Ειδοποίησε την αστυνομία η οποία έφτασε αμέσως και ξεκίνησε η επιχείρηση για τη σύλληψη των ληστών.

Πάνω από 20 αστυνομικοί, άρχισαν να καταδιώκουν τους ληστές στα μπαλκόνια. Οι τρεις δράστες πανικόβλητοι πήδηξαν στον 7ο όροφο. Εκεί βρήκαν μία οικιακή βοηθό και έναν μαρμαρά που εκτελούσε εργασίες και τους κλείδωσαν στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματος.

Ο ένας ληστής κρύφτηκε στη ντουλάπα του συγκεκριμένου σπιτιού και ο άλλος στη μπανιέρα, όπου τους εντόπισαν και τους δύο οι αστυνομικοί. Ο τέταρτος κατάφερε να φτάσει στον 5ο όροφο, από όπου όμως γλίστρησε και βρήκε τραγικό θάνατο. Αφού οι αστυνομικοί έψαξαν όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, βρήκαν το πτώμα του στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου.

Το απίστευτο όμως είναι ότι στο διαμέρισμα της ληστείας, δεν σκέφτηκε κανείς να ψάξει!

Γύρω στις 11 χτες το βράδυ και αφού είχε τελειώσει και η Σήμανση η 66χρονη και η οικιακή βοηθός επέστρεψαν στο σπίτι.

Τότε, έγινε και η εκπληκτική αποκάλυψη από τον γιο της γυναίκας, ο οποίος άνοιξε την ντουλάπα γιατί κάτι του μύριζε και έπεσε πάνω στον ληστή, ο οποίος δεν είχε βγάλει ούτε λεπτό την κουκούλα και έτσι δεν είδε το πρόσωπο του. Όπως αποδείχτηκε ο δράστης είχε αφοδεύσει μέσα στην ντουλάπα, πιθανόν από την αγωνία του και αυτό μύρισε στον γιο της γυναίκας. Μόλις ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, ο ληστής τον απείλησε με όπλο, διατάζοντας τον να μην φωνάξει, τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν ακόμα στη γειτονιά. Ο γιος της 66χρονης ειδοποίησε την αστυνομία όταν ο δράστης έφυγε, αλλά ήταν πλέον αργά.

Για την υπόθεση διατάχθηκε έρευνα από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και αυτή την ώρα λαμβάνονται καταθέσεις από την Ασφάλεια για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

 

 

http://www.protothema.gr/