Οι εξόδιοι ακολουθίες για τους πεσόντες αξιωματικούς

0
72

Αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν οι εξόδιοι ακολουθίες για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς που έχασαν την ζωή τους από την πτώση του ελικοπτέρου στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Η εξόδιος ακολουθία του υποστρατήγου (ΤΘ) Ιωάννη Τζανιδάκη, θα τελεσθεί την Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, στην Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου.

Η εξόδιος ακολουθία του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου(ΤΘ) θα τελεσθεί την Παρασκευή στις 10 το πρωί στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας.

Η εξόδιος ακολουθία του ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα θα τελεσθεί αύριο στις 12 το πρωί στη Λάρισα και η εξόδιος ακολουθία του υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή θα τελεσθεί αύριο στις 5:30 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης στη Φαλάνη.

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ – ΕΚΤΌΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Η ΑΡΧΙΛΟΧΙΑΣ

Στοιχεία για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς που έχασαν την ζωή τους από την πτώση του ελικοπτέρου στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και της συναδέλφου τους που επέζησε, αλλά νοσηλεύεται τραυματισμένη, δόθηκαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Όπως έγινε γνωστό, ο υποστράτηγος (Τεθωρακισμένων) Ιωάννης Τζανιδάκης, είχε προαχθεί με τις φετινές κρίσεις και τοποθετήθηκε ως υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς. Η προηγούμενη θέση του, ως ταξιάρχου, ήταν διευθυντής του Ε κλάδου στο ΓΕΕΘΑ. Ήταν τάξεως 1984.

Ο συνταγματάρχης (Τεθωρακισμένων) Θωμάς Αδάμος, ήταν 50 ετών και ήταν διευθυντής ασφαλείας στην 1η Στρατιά. Ήταν τάξεως 1989.

Ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου, ταγματάρχης (Αεροπορίας Στρατού) Δημοσθένης Γούλας, ήταν 35 ετών και είχε συμπληρώσει 1.620 ώρες πτήσεως στα ελικόπτερα αυτού του τύπου.

Ο συγκυβερνήτης, υπολοχαγός (Αεροπορίας Στρατού) Κωνσταντίνος Χατζής, ήταν 28 ετών και είχε συμπληρώσει 405 ώρες πτήσεως στα συγκεκριμένα ελικόπτερα.

Η αρχιλοχίας (Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης) είναι 26 ετών.

πηγη http://www.larissanet.gr/