#EUstaff4Refugees: Ανακαίνιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία»

0
117
Την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία», το οποίο ανακαινίστηκε αξιοποιώντας την χρηματική δωρεά των στελεχών της ΕΕ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα EUstaff4Refugees.

Ειδικότερα η χρηματική ενίσχυση αξιοποιήθηκε για την επέκταση των υπηρεσιών και των δράσεων του Κέντρου Φιλοξενίας για τους ασυνόδευτους ανηλίκους (ανακαίνιση κτιριακών υποδομών, αγορά εξοπλισμού και ενίσχυση του Κέντρου με επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό), σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η καθημερινότητα της πλέον ευάλωτης αυτής πληθυσμιακής ομάδας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Αντωνακόπουλος, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Καρβούνης, ο Προϊστάμενος Διοίκησης και Προσωπικού κ. Παπαγιάννης καθώς και άλλα στελέχη των δύο θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Από τη μεριά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Dr. Αντώνιος Αυγερινός, καθώς και εθελοντές του Ε.Ε.Σ.

Ιστορικό

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας EUstaff4Refugees, τον Απρίλιο του 2016 είχαν συγκεντρωθεί 11,5 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και χρηματικό ποσό ύψους 240.000 €, προκειμένου να ενισχυθούν οι δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών.