Έξι χιλιάδες εταιρείες στην ΕΕ αφορά η υποχρέωση δημοσιοποίησης απολογισμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

0
189

Η υποχρέωση δημοσιοποίησης απολογισμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχουν τόσο οι μεγάλες, όσο και οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αποτέλεσε το θέμα εξειδικευμένου σεμιναρίου του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
Το υψηλού τεχνοκρατικού επιπέδου σεμινάριο, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 50 διευθυντικών στελεχών γερμανικών και ελληνικών πολυεθνικών εταιρειών, καθώς και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (πολλές εκ των οποίων μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου), ενώ τις εργασίες του παρακολούθησαν και αρκετά από τα μέλη του ΔΣ του επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρός του, Μιχάλης Μαΐλλης, τόνισε τη μεγάλη σημασία που επιδεικνύει το επιχειρείν στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, προσθέτοντας ότι η εταιρική υπευθυνότητα αποτελεί ένα από τα θέματα προτεραιότητας του επιμελητηρίου, καθώς και κύριο «συστατικό» κάθε επιχείρησης που στοχεύει στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια. «Η επένδυση των εταιρειών στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η χρήση του απολογισμού της ως εργαλείου διαφάνειας και ανάπτυξης, γίνεται ακόμα πιο κρίσιμη σε καιρούς κρίσης», πρόσθεσε.
Στη συνέχεια, ο Γιάννης Σαλαβόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Global Sustain GmbH & International Affairs, Global Sustain Group, ανέλυσε τη φιλοσοφία, τη διεθνή προοπτική και το πεδίο εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας (η οποία αφορά πάνω από 6000 εταιρείες στην ΕΕ, τόσο μεγάλες όσο και μικρομεσαίες), κάνοντας ειδική αναφορά στην εφαρμογή της στη Γερμανία, καθώς και στην επίδραση που έχει στις θυγατρικές γερμανικών εταιρειών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα.

Οι τοποθετήσεις ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του Μιχάλη Σπανού, διευθύνοντα συμβούλου της Global Sustain Group, με αναφορές στην ελληνική προοπτική μέσω της εφαρμογής του νόμου 4403/2016.
ΑΠΕ-ΜΠΕ