Επίτροπος Μοσκοβισί: “Θετική εξέλιξη η συμφωνία που επιτεύχθηκε για το ελληνικό πρόγραμμα”

0
118
Pierre Moscovici, EU commissioner of Economic and Financial Affairs, Taxation and Customs, holds a press conference at the EU headquarters in Brussels on July 22, 2015. AFP PHOTO/ JOHN THYS (Photo credit should read JOHN THYS/AFP/Getty Images)

Δήλωση του Επιτρόπου Μοσκοβισί για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Ο Επίτροπος Μοσκοβισί, υπεύθυνος για τις οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, τη φορολογία και τα τελωνεία έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα:

“Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Αθήνα για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης της σταθερότητας αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη μετά από πολύμηνες και πολύπλοκες διαπραγματεύσεις. Οι νέες προσπάθειες τις οποίες συμφώνησαν να καταβάλουν οι ελληνικές αρχές ανοίγουν τον δρόμο για τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Η ταχεία εφαρμογή των δεσμεύσεων αυτών θα δώσει τη δυνατότητα στο Eurogroup να εγκρίνει την εν λόγω συμφωνία κατά την επόμενη συνεδρίασή του.

Η δεύτερη αξιολόγηση είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, δεδομένου ότι όχι μόνο υλοποιεί βασικές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας, αλλά επίσης εξασφαλίζει μιαν αξιόπιστη δημοσιονομική πορεία κατά τα προσεχή έτη, πέραν του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESΜ). Επαφίεται πλέον σε όλους τους εταίρους να καταλήξουν σε συμφωνία ως προς το ζήτημα του χρέους στην Ελλάδα τις προσεχείς εβδομάδες.

Είναι καιρός να γυρίσει σελίδα σε τούτο το μεγάλο και δύσκολο κεφάλαιο της λιτότητας για τον ελληνικό λαό. Με τη συμφωνία αυτή, θα πρέπει τώρα να γράψουμε μια νέα ιστορία σταθερότητας, απασχόλησης και ανάπτυξης για την Ελλάδα και για τη ζώνη του ευρώ στο σύνολό της”.