Ημέρα της Νίκης κατά του φασισμού στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο

0
539

Την Τρίτη, 9 Μαΐου, γιορτάζουμε μαζί την Ημέρα της Νίκης κατά του φασισμού στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, τιμώντας τους πατεράδες και τους παππούδες μας. 

Ο ηρωισμός του ελληνικού λαού στα μέτωπα του πολέμου και των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης είναι και θα είναι για πάντα αποτυπωμένος στην μνήμη της ανθρωπότητας.

Οι λαοί της Ρωσίας και της Ελλάδας δηλώνουν ότι μόνο η άσβεστη μνήμη της Μεγάλης Νίκης, η οποία θα μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά, θα αποτελέσει σταθερή εγγύηση αποτροπής νέων πολέμων και θα συμβάλει στην εγκαθίδρυση της ειρήνης, της αλληλοκατανόησης και της εμπιστοσύνης μεταξύ των λαών.
Στην Λευκάδα στο πλαίσιο των εορτασμών διοργανώνονται:

Την Τρίτη 9 Μαΐου και ώρα 17.00, τα παιδιά και τα εγγόνια των γενναίων νικητών, με τις φωτογραφίες των πατεράδων, των παππούδων και των προπάππων τους, που πολέμησαν στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο είτε εργάστηκαν στο μετόπισθεν για τη Νίκη, θα κάνουν παρέλαση από το Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας στην παραλιακό οδό προς το Μνημείο του Φ. Ουσακοφ

Το Αθάνατο Τάγμα έρχεται για πρώτη φορά στο νησί μας. Ο σκοπός της δράσης «Αθάνατο Τάγμα» είναι η διατήρηση της μνήμης της γενιάς του Β’ Παγκόσμιου πολέμου σε κάθε οικογένεια. Να ενταχθεί στο τάγμα μπορεί οποιοσδήποτε (και χωρίς φωτογραφία), ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία και τις πολιτικές πεποιθήσεις. Το Αθάνατο τάγμα ενώνει τους ανθρώπους. Το τάγμα είναι τα εκατομμύρια των νεκρών του πολέμου και οι απόγονοί τους.

To Σάββατο 13 Μαΐου 2017εκδήλωση «Παγκόσμια Ειρήνη: υπενθύμιση της Μεγάλης Νίκης». ( Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας, 19.00)

-Πολιτιστικά Προγράμματα των συλλόγων «ΣΛΑΒΑ» και «ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΡΑΙΚΟΣ»

– Προβολή της ταινίας In memoriam, αφιερωμένης στα 72 χρόνια της Νίκης επί του φασισμού, παραγωγή Συντονιστικού Συμβουλίου Ρώσων Συμπατριωτών στην Ελλάδα και της ηλεκτρονικής πύλης Ρωσική Αθήνα

Παρουσίαση  Όλγα Παρόμοβα, μέλος της Eνωσης Ευρωπαίων δημοσιογράφων, Ελληνικό τμήμα 

Διοργάνωση:

Συντονιστική Επιτροπή Ρώσων Συμπατριωτών στην Ελλάδα,

Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Αθήνα,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΛΑΒΑ

Πρόεδρος Σμιρνόβα Γαλήνα

ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΣ@ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ «ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΡΑΙΚΟΣ»

Πρόεδρος Σούκη Σπυριδούλα