Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2017 ξεκίνησε!

0
151

Η όγδοη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας έχει ξεκινήσει ήδη, με ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, από τις 1 έως τις 7 Μαΐου, και με δραστηριότητες που διοργανώνονται και στις 33 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας). Με το σύνθημα «Shape it, move it, be it», ενθαρρύνει τους νέους να συμμετάσχουν ενεργά στις συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της πολιτικής της ΕΕ για τη νεολαία, να μετακινηθούν στο εξωτερικό με το πρόγραμμα Erasmus+, και να πάρουν μέρος στο νεοϊδρυθέν Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύηςπου παρέχει ευκαιρίες στους νέους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς όσους έχουν ανάγκη. Ήδη περισσότεροι από 28 000 νέοι έχουν εγγραφεί στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση των πρώτων συμμετεχόντων. Πρόταση για ειδική νομική βάση προκειμένου να εδραιωθεί και να διαμορφωθεί αυτή η νέα πρωτοβουλία προγραμματίζεται να εγκριθεί στις 24 Μαΐου.

Ο κ. Τιμπόρ Νάβρατσιτς,  Επίτροπος αρμόδιος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό, θα λάβει μέρος στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας, στη διήμερη Ευρωπαϊκή Διάσκεψη σχετικά με τη μελλοντική στρατηγική της ΕΕ για τη νεολαία, αύριο στις Βρυξέλλες. Ήδη σήμερα, έχει προβλεφθεί συνάντηση με νέους και εκπροσώπους οργανώσεων νεολαίας με σκοπό την προετοιμασία των εν λόγω συζητήσεων. Ο Επίτροπος κ. Νάβρατσιτς δήλωσε: «Καθώς η υφιστάμενη συνεργασία μας με τα κράτη μέλη στον τομέα της πολιτικής για τη νεολαία ολοκληρώνεται το 2018, πρέπει να προβληματιστούμε σχετικά με το μέλλον. Θέλουμε να μάθουμε τις απόψεις όλων όσοι ασχολούνται με θέματα νεολαίας στην ΕΕ, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η συνεργασία στις σχετικές δράσεις έχει αποτελέσματα και δίνει στους νέους τη δυνατότητα να βρουν τη θέση τους στην κοινωνία και να οικοδομήσουν την Ευρώπη του μέλλοντος. Ανυπομονώ να ανταλλάξω ιδέες σχετικά με τη μελλοντική μας στρατηγική για τη νεολαία κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας αλλά και κατά το υπόλοιπο έτος.»

Καθ’ όλη την εβδομάδα θα αναδειχθούν ενδιαφέρουσες ιστορίες εκείνων που φέρνουν αλλαγές, καθώς και τα σχέδιά τους στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ώστε να ενθαρρύνουν περισσότερους νέους να συμμετάσχουν.