Έναρξη συνόδου: Διεθνής Ημέρα Οικογένειας

0
73

«Σήμερα γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, κατά την έναρξη της συνόδου ολομέλειας στο Στρασβούργο. Η Διεθνής Ημέρα Οικογένειας εστιάζει φέτος στο ρόλο των οικογενειών και των φιλικών προς την οικογένεια πολιτικών για την προώθηση της εκπαίδευσης και της ευημερίας όλων των μελών των οικογενειών.

 
Ο κ. Ταγιάνι υπογράμμισε ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν πάντα θερμός υποστηρικτής των οικογενειών, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην εξισορρόπηση μεταξύ οικογένειας και εργασίας».

 
Ο Πρόεδρος του ΕΚ υπογράμμισε ακόμη ότι «η οικογένεια αποτελεί τον πυρήνα του κοινωνικού μας ιστού και διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο στην εκπαίδευση της νεολαίας και στη μετάδοση των αξιών στις οποίες βασίζεται η κοινή μας ζωή».

 
Η ημερήσια διάταξη εγκρίθηκε χωρίς αλλαγές.
Αιτήματα των επιτροπών για έναρξη τριμερών διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο και την Επιτροπή
Οι αποφάσεις των διαφόρων κοινοβουλευτικών επιτροπών για την έναρξη των διοργανικών διαπραγματεύσεων (άρθρο 69γ) δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ολομέλειας.

 
Εάν, εντός 24 ωρών, δεν υπάρξει κανένα αίτημα να τεθούν οι αποφάσεις αυτές σε ψηφοφορία στην ολομέλεια, τότε οι επιτροπές μπορούν να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις.