Εκδήλωση στην πόλη της Δράμας “ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ”

0
208

Με αφορμή τον εορτασμό της 9ης Μαΐου – Ημέρα της Ευρώπης, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση στην πόλη της Δράμας, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και ώρα 11.00 στο υπαίθριο θέατρο Αγίας Βαρβάρας “Σωκράτης Δημητριάδης”.

 

Η εκδήλωση με θέμα “Σφηνάκια γνώσης για την Ημέρα της Ευρώπης” και με άξονα τη θεματική “Η Δράμα επιχειρεί”, απευθύνεται κυρίως στη νεολαία, στους νέους επιχειρηματίες και εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων, στους φοιτητές και τους μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των Λυκείων του Δικτύου “Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

Τα “Σφηνάκια γνώσης” αποτελούν μία συνέχεια σύντομων ομιλιών από εξειδικευμένους ομιλητές, συμπυκνωμένης γνώσης και πρακτικών συμβουλών, όπου σε 7 λεπτά ο κάθε ομιλητής θα πρέπει να ενημερώσει, να εμπνεύσει, να αιφνιδιάσει και κυρίως να μοιραστεί πρακτική και ουσιαστική γνώση με το νεανικό κοινό.

Τη δράση υποστηρίζει και συμμετέχει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Επίσης, την εκδήλωση υποστηρίζουν το Επιμελητήριο Δράμας, το οποίο διοργανώνει στις 12 και 13 Μαΐου εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων ύπαρξής του με άξονα τα εξήντα χρόνια από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο Δήμος Δράμας και η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Δράμας (ΔΕΚΠΟΤΑ).

Ενδεικτικά, οι θεματικές που θα καλυφθούν στην εκδήλωση, θα είναι:

● 60 χρόνια – 60 λόγοι για την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
● Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης – μια συναρπαστική εμπειρία για τους νέους
● Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα
● Αναδεικνύουμε την Ελλάδα – Καινοτομία & Νεοφυείς Επιχειρήσεις