Ημέρα της Ευρώπης: Εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Παρακολουθήστε ζωντανά την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Stavros Niarchos Foundation Cultural Center στις 14.30 την Ημέρα της Ευρώπης, Τρίτη 9 Μαΐου 2017.

0
145

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιούν αύριο 9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης, στις 14.30 στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κοινή εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα και τα 60 χρόνια από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης.

 

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης θα μιλήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Επίσης, στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε., κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί επετειακό λεύκωμα για τα 40 χρόνια παρουσίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη θα παρουσιάσει πρόγραμμα με συμμετοχή καλλιτεχνών από Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ελβετία, Ιταλία, Κροατία, Μάλτα, Νορβηγία, Ρουμανία και Τσεχία.