Παπαδημούλης: «Ο κ. Βέμπερ ίσως βλέπει τον Τσίπρα και στον ύπνο του – Θα τον βλέπει και ως Πρωθυπουργό της Eλλάδας για πολλά χρόνια»

0
86
Δημήτρη Παπαδημουλή
Δημήτρης Παπαδημούλης

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, απάντησε πριν από λίγο σε ερώτηση του ειδησεογραφικού δικτύου Euractiv, σχολιάζοντας τη νέα επίθεση του Γερμανού επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ, για μια ακόμη φορά, εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Αυτή τη φορά, ο Επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ δήλωσε επί λέξει ότι «το μόνο πρόβλημα που παραμένει ακόμη για την Ελλάδα είναι ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας, είναι κομμουνιστής».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Euractiv, είπε τα εξής (ακολουθεί, μεταφρασμένη στα ελληνικά, η πλήρης δήλωση του Δημ. Παπαδημούλη, όπως δημοσιεύθηκε):

«Ο Μ. Βέμπερ είναι και πάλι σε απόλυτη αναντιστοιχία με την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και με τους Ζ. Κ. Γιούνκερ και Βάλντις Ντομπρόβσκις, οι οποίοι ανήκουν επίσης στο ΕΛΚ αλλά βλέπουν θετικά τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. Αυτή η δήλωση είναι επίσης σε αντίθεση με την ίδια τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία συνέβαλε στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας.

Ο κ. Βέμπερ μπορεί να βλέπει τον Αλέξη Τσίπρα ακόμη και στον ύπνο του. Θα πρέπει όμως να τον ενημερώσω ότι δυστυχώς γι’ αυτόν θα τον βλέπει και στον ξύπνιο του, ως Πρωθυπουργό της Ελλάδας για πολλά ακόμη χρόνια.

Αναμένω το σχόλιο της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με αυτή την άνευ προηγουμένου δήλωση, η οποία συνιστά μνημείο φανατισμού και αναχρονισμού».

Στο παρελθόν -και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου 2016, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε και πάλι απαντήσει καταλλήλως στις επανειλημμένες επιθέσεις του Βαυαρού ευρωβουλευτή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τονίζοντας:
«(…) Κύριε Βέμπερ, στα 5′ της ομιλίας σας, επιτεθήκατε 5 φορές στον Έλληνα πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα, για να βοηθήσετε τον πολιτικό σας φίλο, τον κ. Μητσοτάκη. Αλλά δυστυχώς η αλήθεια δεν σας βοηθά. Διότι, ήταν οι φίλοι σας της ΝΔ, που άφησαν το 2009 την Ελλάδα με δημόσιο έλλειμμα 15,5% και με δημόσιο χρέος 125% του ΑΕΠ, ενώ στο τέλος του 2014, μαζί και με το ΠΑΣΟΚ, είχαν φτάσει το δημόσιο χρέος στο 180% του ΑΕΠ.

Μπορεί να βλέπετε τον κ Tσίπρα ακόμη και στον ύπνο σας. Σας βεβαιώνω όμως ότι όπως δεν μπορέσατε να βοηθήσετε τον κ. Σαμαρά, ομοίως δεν μπορείτε να βοηθήσετε και τον κ. Μητσοτάκη. Τον Τσίπρα θα τον βλέπετε πολλά ακόμη χρόνια ως πρωθυπουργό, γιατί αυτό θέλει ο ελληνικός λαός».