Συνάντηση Ευρωπαίων Εμπειρογνωμόνων για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου

0
99

Η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση Ευρωπαίων Εμπειρογνωμόνων για την προετοιμασία των κρατών-μελών (κ-μ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου του 2017, πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

 
Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση της Επιτροπής για τα μέτρα πρόληψης και προετοιμασίας που έχουν ληφθεί, ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.
Στη συνάντηση πέραν των κ-μ της Ε.Ε., συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Κοινού Ερευνητικού Κέντρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Joint Research Center J.R.C.), οι οποίοι μεταξύ άλλων ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες και την Επιτροπή, σχετικά με τις μακροπρόθεσμες καιρικές προβλέψεις εκτιμώντας ότι ο μέσος όρος θερμοκρασιών για το φετινό καλοκαίρι θα είναι υψηλότερος για τις μεσογειακές χώρες.

 
Την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εκπροσώπησε ο Επιπυραγός Γεωργίου Σπυρίδων, ο οποίος πληροφόρησε τα κ-μ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της χώρας μας για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και για τις επιμέρους δράσεις πρόληψης με στόχο τον περιορισμό των επιπτώσεων από τις δασικές πυρκαγιές και την μείωση των καμένων εκτάσεων.