Το Λάβαρο του Πανεπιστημίου Αθηνών: Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις

0
461

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού για την 180η επέτειο από την ίδρυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, το Μουσείο Ιστορίας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Το Λάβαρο του Πανεπιστημίου Αθηνών: Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις» το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στις 7:00 μ.μ.

Το 1887, με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων πενήντα χρόνων του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Σύγκλητος αναθέτει τη δημιουργία του Λαβάρου του Ιδρύματος στους καλλιτέχνες Νικόλαο Γύζη και Γεώργιο Ιακωβίδη. Από τότε μέχρι και σήμερα, το Λάβαρο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εκθέματα του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και χαρακτηρίζει τον θεσμό της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το Μουσείο Ιστορίας προσκάλεσε δέκα σύγχρονους καλλιτέχνες, τους: Αντώνιο (Παναγόπουλο), Δημήτρη Ζουρούδη, Πελαγία Κυριαζή, Ελένη Λύρα, Κύριλλο Σαρρή, Δήμητρα Σιατερλή, Δημήτρη Σκουρογιάννη, Άγγελο Σκούρτη, Γιώργο Χατζημιχάλη και Γιάννη Ψυχοπαίδη, να εμπνευστούν από το Λάβαρο και να δημιουργήσουν έργα, τα οποία, προσφέρουν μια νέα ερμηνεία του συμβόλου και του εμβλήματος του Πανεπιστήμιου στη σύγχρονη εποχή.

Μετά το τέλος των εγκαινίων, θα ακολουθήσει συναυλία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες: τ. 210 368 9502-10

email: museum@uoa.gr