17th Athens Technopolis Jazz Festival-Απολογισμός επιτυχίας!

0
195

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

 17th Athens Technopolis Jazz Festival
1 φεστιβάλ | 17 χρόνια | 6 μέρες | 17 χώρες | 3 ορχήστρες
166 μουσικοί | 41.000 επισκέπτες

 

To 17th Athens Technopolis Jazz Festival ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου για 17η συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με περισσότερους από 41.000 επισκέπτες! Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ένωσαν για τρίτη φορά τις δυνάμεις τους διοργανώνοντας το μακροβιότερο μουσικό θεσμό της πόλης με ελεύθερη είσοδο.

Ο ταλαντούχος οικοδεσπότης Gautier Βελισσάρης παρουσίασε 17 μουσικά σχήματα από όλο τον κόσμο που μάγεψαν για 6 μέρες το κοινό, και το πολυαναμενόμενο συναυλιακό καλοκαίρι εγκαινιάστηκε.

Όσοι πέρασαν από την Τεχνόπολη είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να ζήσουν μία υπέροχη jazz εμπειρία αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Η πιο jazz εκδοχή του μεγαλύτερου Meet Market που έχει γίνει ποτέ γέμισε τους χώρους της Τεχνόπολης και ήταν η αγαπημένη βόλτα όλων πριν ή μετά την επίσκεψή τους στην ετήσια έκθεση της φωτογραφικής ομάδας METAPolis “LOSS”, που κέρδισε τις εντυπώσεις .

Τέλος, το Greek Instagram Events, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του φεστιβάλ, προσκάλεσε όλους τους φίλους της φωτογραφίας να απαθανατίσουν πανοραμικά, από το Παρατηρητήριο, τη νέα στάση του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου (ΒΜΦ), τα “μουσικά”, και όχι μόνο, στιγμιότυπα, για να παρουσιάσουν την επόμενη χρονιά τη δική τους ομαδική έκθεση.

Αναλυτικότερα, στη σκηνή του 17th Athens Technopolis Jazz Festival εμφανίστηκαν:

Την Τρίτη 23 Μαΐου: Big Band Μουσικής Φρουράς Αθηνών, Voices of Jazz” Big Band Δήμου Αθηναίων & Πηνελόπη Τζανετάκη και “Jazz Around the World” Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων & Spiral Trio. Την Τετάρτη 24 Μαΐου: Σωκράτης Σινόπουλος Quartet (Ελλάδα), Kadri Voorand Quartet (Εσθονία), Amit Friedman (Ισραήλ).

Την Πέμπτη 25 Μαΐου: De La Puríssima (Ισπανία),  Luca Ciarla’s “Jazz Violin 2.0”(Ιταλία), Dan Bárta & Robert Balzar Trio (Τσεχία) και Samuel Blaser & Marc Ducret (Ελβετία). Την Παρασκευή 26 Μαΐου: Andreas Hourdakis Trio (Σουηδία), Ricardo Toscano Quartet (Πορτογαλία) και Yuri Honing Acoustic Quartet (Ολλανδία).

Το Σάββατο 27 Μαΐου: Marly Marques Quintet (Λουξεμβούργο), Miklós Lukács Trio Cimbiosis (Ουγγαρία) και Grandbrothers (Γερμανία). Το πλούσιο αυτό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 28 Μαΐου, με την αυλαία να πέφτει με τους: Rumba Attack (Κύπρος), Aga Derlak Trio (Πολωνία), Emil, Enver & Friends (Αζερμπαϊτζάν) και Portico Quartet (Μεγάλη Βρετανία).

Η πιο jazz σκηνή της πόλης φιλοξένησε 20 ώρες live jazz και όλοι ανυπομονούμε να ξαναζήσουμε τη μαγεία των ημερών του φεστιβάλ την επόμενη χρονιά.

Ραντεβού στο 18th Athens Technopolis Jazz Festival! #JazzBeThere

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324

[email protected]www.technopolis-athens.com