50.000 κάτοικοι απομακρύνονται από το Ανόβερο λόγω βομβών του Β’ Παγκοσμίου

0
229

Περίπου 50.000 άνθρωποι θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο Ανόβερο της βόρειας Γερμανίας αύριο Κυριακή, ενώ πυροτεχνουργοί θα εξουδετερώνουν 13 βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση αυτού του είδους στη Γερμανία κατά την μεταπολεμική περίοδο και θα επηρεάσει περίπου το 10% του συνολικού πληθυσμού της πόλης του μισού εκατομμυρίου.

Μεταξύ άλλων, θα εκκενωθούν ένα νοσοκομείο, επτά νοσηλευτικά κέντρα και ένα εργοστάσιο ελαστικών, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. Η όλη διαδικασία άρχισε την Παρασκευή, με την απομάκρυνση ηλικιωμένων που στεγάζονται σε γηροκομεία.

Η εκκένωση θα αρχίσει στις 9 το πρωί τοπική ώρα. Η εξουδετέρωση των βομβών θα αρχίσει νωρίς το απόγευμα και αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες. Στόχος των Αρχών είναι να επιτραπεί η επιστροφή των κάτοικων στα σπίτια πριν νυχτώσει.

Οι Αρχές έχουν συστήσει πάντως στους κατοίκους να πάρουν μαζί τους φάρμακα και άλλα ήδη πρώτης ανάγκης, και να κλείσουν οικιακές συσκευές που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα ή φυσικό αέριο.

Το Ανόβερο ήταν συχνά στόχος των Συμμαχικών αεροπορικών βομβαρδισμών προς τα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. Στις 9 Οκτωβρίου του 1943, περίπου 261.000 βόμβες έπληξαν την πόλη.

www.skai.gr