H Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών παίρνει θέση στα σοβαρά κοινωνικά θέματα

0
99

Μετά τις πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις -το προηγούμενο δίμηνο- σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το Ελληνικό Τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (EUW) ξεκινά σειρά εκδηλώσεων στην Περιφέρεια Αττικής αναφορικά με τα επίκαιρα σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Παράλληλα μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές θα δίνεται η δυνατότητα σε όσες γυναίκες το επιθυμούν να ενημερωθούν για τις δράσεις της Ένωσης και να συμμετάσχουν σε αυτές.

Αρχικά έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν τέσσερις εκδηλώσεις στην Αττική. Η πρώτη αφορά στον Δυτικό Τομέα και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 στις 06:30μμ στο Δημαρχείο Ιλίου με θέμα «Το Δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα και ο ρόλος της γυναίκας σε αυτό». Η δεύτερη εκδήλωση αφορά στο Νότιο Τομέα και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» στο Φάληρο, με θέμα «Εκπαίδευση και Σχολικός Εκφοβισμός». Οι άλλες δύο εκδηλώσεις θα αφορούν στον Βόρειο και Κεντρικό Τομέα και θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο.

Η εκδήλωση για τον Δυτικό Τομέα (Δήμοι Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων, Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου) θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Ιλίου (Κάλχου 48-50).

Την εκδήλωση θα προλογίσει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Ελλάδος και Διεθνής Αντιπρόεδρος της EUW κ. Αφροδίτη Μπλέτα, Δικηγόρος-Διαμεσολαβήτρια, η οποία θα παρουσιάσει την Ένωση αλλά και την πρωτοβουλία διαβούλευσης που ξεκινά πάνω στα σοβαρά κοινωνικά θέματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα μας.

Ομιλητές θα είναι:
• ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – ΤΜΧΠΠΑ κ. Βύρων Κοτζαμάνης, με θέμα «Οι δημογραφικές εξελίξεις στην Ελλάδα (1950-2016) και οι προοπτικές του πληθυσμού μας την επόμενη τριακονταπενταετία»,
• η Δικηγόρος LL.m. και Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος της Ν.Δ. κ. Ζωή Ράπτη, με θέμα «Δημογραφική πολιτική: μια ασφαλής οδός για την ανάπτυξη» και
• η Νομικός – Αντιπρόεδρος EUW κ. Εύη Τατούλη με θέμα «Δημογραφική τραγωδία, μετανάστευση και βιώσιμη ανάπτυξη».