Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στο Λονδίνο και την Τεχεράνη

0
74
Ευρώπη Κοινοβούλιο

Ο Πρόεδρος Ταγιάνι ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πρόσφατων επιθέσεων και εξέφρασε την ανησυχία του για τις συλλήψεις των Taner Kilic και Alexei Navalny.

 

Μιλώντας εξ ονόματος του ΕΚ, ο Πρόεδρος Ταγιάνι καταδίκασε τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, τονίζοντας ότι «η δύναμη της ελευθερίας και της δημοκρατίας δεν λυγίζει μπροστά στην τρομοκρατία» και ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των δύο τρομοκρατικών επιθέσεων.

 

Ο Πρόεδρος του ΕΚ ζήτησε την απελευθέρωση του επικεφαλής του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Τανέρ Κίλιτς, και όλων όσων συνελήφθησαν μαζί του, καθώς και την άρση όλων των κατηγοριών, εάν δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη συμμετοχή τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου έτους.

 

Επεσήμανε τέλος ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται πάντα στο πλευρό των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξέφρασε την ανησυχία του για τη σημερινή σύλληψη του Ρώσου ακτιβιστή Αλεξέι Ναβάλνι και πολλών υποστηρικτών του.

 

Απερχόμενοι ευρωβουλευτές
Από τις 9 Ιουνίου 2017, σε συνέχεια της εκλογής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποχωρούν οι ευρωβουλευτές Afzal KHAN (ΗΒ, Σοσιαλιστές), Andrew LEWER (ΗΒ, ΕΣΜ), Vicky FORD (ΗΒ, ΕΣΜ) και Anneliese DODDS (ΗΒ, Σοσιαλιστές).
Αιτήματα των επιτροπών για έναρξη τριμερών διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο και την Επιτροπή
Οι αποφάσεις των διαφόρων κοινοβουλευτικών επιτροπών για την έναρξη των διοργανικών διαπραγματεύσεων (άρθρο 69γ) δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ολομέλειας.

 

Εάν, εντός 24 ωρών, δεν υπάρξει κανένα αίτημα να τεθούν οι αποφάσεις αυτές σε ψηφοφορία στην ολομέλεια, τότε οι επιτροπές μπορούν να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις.