ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ  STONEWORKS  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε ΜΑΡΜΑΡΑ – ΓΡΑΝΙΤΕΣ

0
139

Η ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε  ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ , κορυφαία εταιρία του κλάδου μαρμάρου στην Ελλάδα ήρθε σε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της  εταιρείας Stone Works Holdings Coöperatief U.A.  που εδρεύει στην Ολλανδία.

Η Stone Works κατέχει το 88,4% της εταιρείας MERMEREN KOMBINAT A.D.που εδρεύει στο PRILEP της ΠΓΔΜ  και είναι παραγωγός του φημισμένου λευκού Δολομιτικoύ μαρμάρου SIVEC® το οποίο και έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή πολλών μνημειωδών έργων ανά τον κόσμο.

Η εξαγορά αυτή αλλάζει τον χάρτη σε παγκόσμιο επίπεδο σε ό,τι αφορά το λευκό μάρμαρο .

Η διαχείριση των δύο  λευκών μαρμάρων – διαμαντιών, δηλαδή του ARISTON ( από την Παυλίδης) και του SIVEC® ( από τη Mermeren) θα επιφέρει συνέργειες οι οποίες και θα αλλάξουν το μέγεθος και το επίπεδο και των δύο εταιρειών και είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει  στο άμεσο μέλλον θετικές επιπτώσεις στα ήδη καλά αποτελέσματά τους.

Η υλοποίηση του επενδυτικού αυτού σχεδίου εκφράζει το επιχειρηματικό όραμα  των μετόχων της Παυλίδης για την ανάπτυξη με στόχο την διατήρηση της Εταιρίας σε υψηλά επίπεδα και την αξιοποίηση ευκαιριών υψηλής προστιθέμενης αξίας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο . Η Εταιρεία θα συνεχίσει να εξετάζει κάθε ευκαιρία για   περαιτέρω ανάπτυξη είτε στον κλάδο του μαρμάρου  είτε με διαφοροποίηση σε άλλους κλάδους, όπως ήδη γίνεται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Παυλίδης έχει καθετοποιημένη παραγωγική διαδικασία με κύρια δραστηριότητα την εξόρυξη και επεξεργασία μαρμάρων προερχόμενων από ιδιόκτητα λατομεία  κυρίως στην Ελλάδα.

Εξειδικεύεται στην παραγωγή και επεξεργασία λευκών δολομιτικών καθώς επίσης ημίλευκων μαρμάρων που παράγονται στην Βόρεια Ελλάδα και θεωρείται ηγέτης στον κλάδο του ελληνικού λευκού δολομιτικού μαρμάρου. Το μάρμαρο με την εμπορική ονομασία ARISTON έχει κατακτήσει τις παγκόσμιες αγορές, τόσο ως πρώτη ύλη όσο ως προϊόν τελικής εφαρμογής σε έργα ιδιαίτερης προβολής, επιτυγχάνοντας υψηλή προστιθέμενη αξία από ελληνικά χέρια.

Η επιτυχημένη πορεία της Εταιρείας οφείλεται στην εξωστρέφεια, σε συνεχείς επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και σε στρατηγικές διαφοροποίησης .

Τα αποτελέσματα της Παυλίδης για το 2016 ήταν σημαντικά βελτιωμένα σε σχέση με το 2015. Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 62,2 εκατ. ευρώ  έναντι 50,5 εκ. στο 2015 (αύξηση 23%) και το EBITDA σε 33,3 εκατ. ευρώ έναντι 22,0 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο (+52%). Τα αποτελέσματα αυτά και οι σχετικοί χρηματοοικονομικοί δείκτες κατατάσσουν την Εταιρεία όχι μόνο στην πρώτη θέση στον κλάδου του ελληνικού μαρμάρου αλλά και ανάμεσα στις 50 μεγαλύτερες και πλέον επιτυχημένες εταιρείες της Ελλάδος επί σειρά ετών.

Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα για την τρέχουσα οικονομική χρήση  επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία της Εταιρίας και σε συνδυασμό με την υλοποίηση την συγκεκριμένης στρατηγικής εξαγοράς αναμένεται να βελτιωθούν ακόμη περαιτέρω.