Νέα της Συνόδου – Στρασβούργο, 3-6 Ιουλίου 2017

0
76

Συζήτηση με Γιούνκερ και Τουσκ για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τη συνάντηση των G20
Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τετάρτη με τους προέδρους του Συμβουλίου και της Επιτροπής τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την επερχόμενη συνάντηση των G20 στο Αμβούργο.

Οι προτεραιότητες της εσθονικής προεδρίας του Συμβουλίου
Ο πρωθυπουργός της Εσθονίας, Jüri Ratas, θα παρουσιάσει την Τετάρτη τις προτεραιότητες της εσθονικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Βελτίωση της ανθεκτικότητας των προϊόντων ζητάει το ΕΚ
Τα ανθεκτικότερα και υψηλής ποιότητας προϊόντα που μπορούν ευκολότερα να επισκευαστούν και να αναβαθμιστούν θα επιφέρουν πολλά οφέλη στους καταναλωτές.

Τουρκία: το ΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο παγώματος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων
Την αναστολή των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία εφόσον προχωρήσουν οι προτεινόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας, θα προτείνει το ΕΚ με ψήφισμά του την Πέμπτη.

Αύξηση των κρουσμάτων AIDS, φυματίωσης και ηπατίτιδας C
Η αυξημένη εμφάνιση κρουσμάτων του ιού του AIDS, της φυματίωσης και της ηπατίτιδας C πρέπει να αντιμετωπιστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με μακροπρόθεσμα προγράμματα, υποστηρίζουν οι ευρωβουλευτές.

Καταπολέμηση της τρομοκρατίας: ψηφοφορία για τη σύσταση έκτακτης κοινοβουλευτικής επιτροπής
Το ΕΚ θα ψηφίσει την Πέμπτη για τη σύσταση της νέας, έκτακτης επιτροπής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Πολυεθνικές: δημοσιοποίηση των φόρων που καταβάλλουν σε κάθε χώρα
Οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες πρέπει να δημοσιοποιούν τις πληροφορίες σχετικά με τους φόρους που πληρώνουν σε κάθε χώρα. Αυτό ορίζει το σχέδιο της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας που θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τρίτη.

Ευρωπαϊκό σχέδιο για την αντιμετώπιση των βασικών αιτιών της μετανάστευσης
Το ευρωπαϊκό σχέδιο για την κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 44 δισ. ευρώ στην Αφρική, θα τεθεί σε ψηφοφορία στο ΕΚ την Πέμπτη εφόσον οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το εγκρίνουν τη Δευτέρα.

Επιστροφές ύψους 6,4 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητά το ΕΚ
Η επιστροφή στα κράτη μέλη των πλεονασμάτων του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού του έτους 2016, ύψους 6,4 δισ. ευρώ, θα τεθεί την Τρίτη σε ψηφοφορία στο ΕΚ. Βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν στα κράτη μέλη μέσω της μείωσης των εισφορών τους