Οι Ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα

0
64

Πρόσκληση: Οι Ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα

Στις 20 Ιουνίου, το Hellenic American College / Hellenic American University παρουσιάζουν την 9η εσπερίδα του κύκλου Διάλογος για την Ανάπτυξη, που συνδιοργανώνεται από το Ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και την Ελληνοαμερικανική Ένωση με τίτλο «Οι Ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διανύει την μεγαλύτερη κρίση από την εποχή της ίδρυσής της. Η οικονομική ύφεση, οι κραδασμοί στις χώρες του Ευρωπαϊκού Nότου και η άνοδος του πολιτικού λαϊκισμού στις χώρες-μέλη οδηγεί σε αύξηση των επικρίσεων για την Ευρωπαϊκή Διοίκηση και σε αμφισβήτηση των θεσμών, των δομών, των λειτουργιών και της ουσίας της. Φαινόμενα όπως το Brexit ενισχύουν αυτή την κρίση δημιουργώντας περιβάλλον αβεβαιότητας που επηρεάζει του πολίτες, την κρατική πολιτική αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης. Ποιες διεθνείς καταστάσεις αναμένεται να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην Ελλάδα; Τι ευκαιρίες διακρίνονται στην νέα, σχεδόν αχαρτογράφητη αυτή πραγματικότητα; Πώς μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναπροσαρμοστεί, ώστε να ανταποκρίνεται ουσιαστικότερα στις ανάγκες που έχουν προκύψει;

Βασικοί ομιλητές της εσπερίδας είναι οι:

Περικλής Βαλλιάνος, Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Γεώργιος Μπήτρος, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Λουκάς Γ. Κατσώνης, Εκδότης περιοδικού “Foreign Affairs”
Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Δημοσιογράφος, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων
Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος, Πρόεδρος Hellenic American University
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Ηλεκτρονικές προεγγραφές μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών προεγγραφών της ΕventBrite παρακάτω.

Eventbrite – Ιδεολογία, ανάπτυξη και εξωστρέφεια

Ημερομηνία: Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, 18:00
Τόπος: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Γλώσσα: Ελληνικά

Είσοδος ελεύθερη

Ο Διάλογος για την Ανάπτυξη αποτελεί πρωτοβουλία του Λεωνίδα Φοίβου Κόσκου, Πρόεδρου του Hellenic American University και του Ελληνικού τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Στόχος της σειράς εκδηλώσεων είναι να λειτουργήσει ως ένα φόρουμ προώθησης του διαλόγου σε ζητήματα της τρέχουσας ελληνικής πραγματικότητας. Σε αυτές τις συζητήσεις συμμετέχουν κάθε φορά ειδικοί από την πολιτική, τις νομικές επιστήμες, τις επιχειρήσεις, τη δημοσιογραφία και την ανώτερη εκπαίδευση εισφέροντας εποικοδομητικά μέσω των παρεμβάσεών τους σε θέματα εκπαίδευσης, ανταγωνιστικότητας, ιδεολογίας και μέσων ενημέρωσης.