Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

0
421

Ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, προσκαλεί φέτος τους κατοίκους της πόλης να ζήσουν χαλαρές βραδιές από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, με δυνατές δόσεις τζαζ από γνωστούς καλλιτέχνες, αλλά και περιηγήσεις στη μεγάλη έκθεση σύγχρονης τέχνης που φιλοξενεί για πρώτη φορά στους χώρους του τους καλοκαιρινούς μήνες.

Την επιμέλεια της έκθεσης – που εγκαινίαζεται στα τέλη του Ιουνίου – έχει αναλάβει η ‘Αννα Καφέτση, διευθύντρια του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών του οργανισμού, ενώ λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της θα ανακοινωθούν σύντομα.

«Επιθυμία μας είναι ν’ ακούμε και ν’ αφουγκραζόμαστε την τέχνη όπως εξελίσσεται» ανέφερε στη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής, Μίλτος Λογιάδης, σημειώνοντας ότι στόχος των φετινών εκδηλώσεων είναι να συνδεθεί η μουσική με τα εικαστικά και ο Κήπος του Μεγάρου ν’ αποτελέσει «έναν χώρο αναψυχής για όλους από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ». «Ελπίζουμε το φετινό πρόγραμμα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και του κοινού για ένα χαλαρό καλοκαίρι» τόνισε ο κ. Λογιάδης.

Οι φετινές εκδηλώσεις στον Κήπο, αρχίζουν πανηγυρικά με την καθιερωμένη Γιορτή της Μουσικής την Τετάρτη 21 Ιουνίου και συνεχίζονται με συναυλίες λατινοαμερικάνικης μουσικής και τζαζ, με το Athens Tango Ensemble (28/6), την Idra Kayne (30/6), το After 8 Jazz Sextet (5/7), τους Μaracatu (7/7), τον Πέτρο Κλαμπάνη (14/7), το Manouchedrome Τrio (8/9), το Dimitris Kalantzis Quintet (13/9), με γυναικεία πολυφωνία από το σχήμα Μαρίνα Σάττι + Fonέs (12/7) και με νοσταλγικούς τζαζ και σουίνγκ ρυθμούς από την Πέννυ Μπαλτατζή (6/9).

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από δύο εκδηλώσεις λόγου. Η πρώτη φέρει τον τίτλο «Μαραθώνια ανάγνωση Οδύσσειας» (15/9) και είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη οδύσσεια των προσφύγων που φιλοξενούνται στην Ελλάδα. Την εκδήλωση παρουσιάζει ο διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός Elliniko Thεatro, στο πλαίσιο της δράσης του «Θέατρο Ειρήνης/Theatre of Peace» και σε συνεργασία με τον επίσης διεθνή οργανισμό «Αναγνώστες του Ομήρου/Readers of Homer».

Τη σκηνή θα μοιραστούν 200 αναγνώστες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων, για να διαβάσουν και να τραγουδήσουν ένα από τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας στο αθηναϊκό κοινό και τους ξένους επισκέπτες. Κατά την ανάγνωση, το κείμενο θα προβάλλεται στη σκηνή στα αγγλικά και ελληνικά, πλαισιωμένο από εικόνες, και θα συνοδεύεται από μουσικές παρεμβάσεις τοπικών και διεθνών μουσικών συνόλων. Η δεκάωρη ανάγνωση θα μεταδοθεί ζωντανά εξολοκλήρου σε ιστοτόπους διεθνούς εμβέλειας.

Η δεύτερη εκδήλωση λόγου αφορά το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, το οποίο συνδιοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Κύκλο Ποιητών, τον δήμο Αθηναίων και το Μουσείο Μπενάκη από τις 18 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή 20 ξένων και 50 Ελλήνων ποιητών. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να καταστεί θεσμός της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής και κομβικό γεγονός της Αθήνας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών πολιτιστικών δράσεων και ενόψει της «Αθήνας Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018».

Πέρα όμως από τις εκδηλώσεις που φιλοξενεί, ο Κήπος εγκαινιάζει φέτος το Secret Garden – έναν νέο υπαίθριο χώρο, όπου όλοι μπορούν τις καθημερινές ύστερα από τη δουλειά, να πίνουν το αναψυκτικό ή το ποτό τους κάτω από τα δέντρα, ξαπλωμένοι σε αιώρες ή καθισμένοι σε αναπαυτικά πουφ. Αλλά και όσοι αγαπούν την προσεγμένη γαστρονομία, μπορούν να δοκιμάσουν τις ξεχωριστές γευστικές προτάσεις του μενού που δημιούργησε ειδικά για το κοινό του Κήπου ο νέος Ιταλός σεφ του εστιατορίου Mama Fuga, Fabrizio Buliani. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος, οι κάτοχοι εισιτηρίων οποιασδήποτε εκδήλωσης μπορούν να απολαμβάνουν σε μειωμένη τιμή όλα τα ποτά από το μπαρ της Mama Fuga, τα οποία ετοιμάζει ο bartender Xavier Μισαηλίδης.

Τιμές εισιτηρίων: 10 Euro (προπώληση), 12 Euro (αγορά την ημέρα της συναυλίας).

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ