H Επιτροπή θα προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος» ανακοίνωσε ο Πιερ Μοσκοβισί

0
69
Pierre Moscovici, EU commissioner of Economic and Financial Affairs, Taxation and Customs, holds a press conference at the EU headquarters in Brussels on July 22, 2015. AFP PHOTO/ JOHN THYS (Photo credit should read JOHN THYS/AFP/Getty Images)

Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος «μέσα στις επόμενες βδομάδες» ανακοίνωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει εντυπωσιακές προσπάθειες», επισημαίνοντας ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας δεν είναι πλέον άνω του 3%, όπως ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας, ενώ το 2016 ξεπεράστηκε και ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος σχεδόν κατά δέκα φορές.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η Επιτροπή δεν προχώρησε στην εν λόγω πρόταση τον προηγούμενο μήνα γιατί ανέμενε το αποτέλεσμα των συζητήσεων στο Eurogroup για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, το οποίο τελικά ήταν «επιτυχές», όπως είπε, σηματοδοτώντας την «εμπιστοσύνη» των εταίρων στην Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει λόγος πλέον να καθυστερούμε την απόφαση για την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος», υπογράμμισε ο Π. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα υποβάλει την πρόταση «πολύ σύντομα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες». «Ήρθε η ώρα να αναγνωριστούν οι προσπάθειες της Ελλάδας», κατέληξε ο Γάλλος επίτροπος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ