Απάντηση στον Μανώλη Κεφαλογιάννη για την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο κρασί

0
121

Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. κ. Πιέρ Μοσκοβισί σε ερώτηση που του είχα καταθέσει πριν ένα χρόνο είχε απαντήσει ότι η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο κρασί είναι επιλογή της ελληνικής Κυβέρνησης. Από τότε όπου βρεθεί και όπου σταθεί η Κυβέρνηση υπόσχεται κατάργηση του Ε.Φ.Κ. στο κρασί. Μία ακόμη επιταγή χωρίς αντίκρισμα της Κυβέρνησης Τσίπρα. Μίας Κυβέρνησης “ζυμωμένης” στο ψέμα.

Σε νέα του απάντηση ο Επίτροπος Μοσκοβισί, σε σχετική μου ερώτηση για το κατά πόσον η συνεχιζόμενη επιβολή του Ε.Φ.Κ. στο κρασί αποτελεί επιταγή της Ε.Ε. και αν στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ετέθη το θέμα της κατάργησής του από την ελληνική Κυβέρνηση, τόνισε: “Ως προς το ζήτημα του αν και με ποιόν τρόπο οι ελληνικές Αρχές προτίθενται να πραγματοποιήσουν την εν λόγω αλλαγή, η Επιτροπή δεν μπορεί να διατυπώσει παρατηρήσεις, καθώς αυτό εξαρτάται από την απόφαση των ελληνικών Αρχών”.

Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί ότι θα καταργήσει άμεσα τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί. Ένα φόρο που όχι μόνο δεν προσφέρει επιπλέον έσοδα, αλλά δημιουργεί προβλήματα σε ένα δυναμικό και αναπτυσσόμενο κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει να εμπαίζει τους οινοπαραγωγούς. Όπως και όλους τους Έλληνες αγρότες που μοχθούν. Ευτυχώς για όλην την ελληνική κοινωνία, όχι για πολύ ακόμη».