«Fly me to the Moon» – Μπάλος στο αεροδρόμιο της Αθήνας

0
511

Μια μοναδική παράσταση από το χοροθέατρο «Δόρα Στράτου»

Την Παρασκευή, 21 Ιουλίου, το αεροδρόμιό μας υποδέχεται το χοροθέατρο “Δόρα Στράτου“, για μια μοναδική παράσταση γεμάτη από Αιγαίο και χορό! Ζωντανή μουσική από παραδοσιακούς οργανοπαίκτες (βιολί, λαούτο και κρουστά) και χορευτές με τις αυθεντικές στολές των Κυκλάδων υπόσχονται να μαγέψουν επιβάτες και επισκέπτες, στο ρυθμό του αγαπημένου νησιώτικου χορού, του Μπάλου!

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017, 12:00 – 13:00

Επίπεδο Αναχωρήσεων – Είσοδος 3,  περιοχή ελεύθερης πρόσβασης

Ο Μπάλος είναι ένας παραδοσιακός αντικρυστός χορός με κινήσεις κομψές, ενώ οι χορευτές συνηθίζουν να κρατούν μαντήλια. Εκφράζει την επικοινωνία και το φλερτ μεταξύ των χορευτών, ενώ υπάρχει αρκετή ελευθερία στις κινήσεις και τις φιγούρες. Ευχάριστος και προσιτός σε όλους, ο Μπάλος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς παραδοσιακούς χορούς των ελληνικών νησιών.

“Δόρα Στράτου”

Το ζωντανό μουσείο του ελληνικού χορού

Το Χοροθέατρο Δόρα Στράτου είναι μοναδικό στο είδος του. Από το 1953 αποτελεί το ζωντανό μουσείο του ελληνικού παραδοσιακού χορού. Χοροί, τραγούδια και μουσική παρουσιάζονται στην αυθεντική μορφή τους, όπως γινόταν ή συνεχίζει να συμβαίνει σε όλη την ελληνική επικράτεια, στα χωριά της ηπειρωτικής χώρας και τα νησιά. Οι φορεσιές είναι χειροποίητες, αυθεντικά μουσειακά κομμάτια που χρονολογούνται έναν αιώνα. Οι φορεσιές του χορευτικού συγκροτήματος ξεπερνούν τα 2.000 κομμάτια από όλη την Ελλάδα και συμπληρώνονται με αυθεντικά αξεσουάρ και κοσμήματα. Η απόδοση των χορών είναι όσο γίνεται πιο πιστή στο ιστορικό πρωτότυπο, έτσι όπως έχει προκύψει από μια εκτεταμένη έρευνα και μελέτη υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Άλκη Ράφτη.

To «Fly me to the Moon» είναι μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture, που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα, στα www.aia.gr και www.elculture.gr.