Ξεκίνησαν σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις του προγράμματος Be Active 2017

163
Ξεκίνησαν σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις του προγράμματος Be Active 2017, υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

Σε αυτές άνθρωποι κάθε ηλικίας, φύλου και εθνότητας καλούνται μέσω της άσκησης και του αθλητισμού να οικοδομήσουν μια διαφορετική σχέση με την υγεία, με την διαμόρφωση της προσωπικότητας, με τον υγιή τρόπο ζωής και το περιβάλλον, με τη λογική της συνύπαρξης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Στις περισσότερες από 200 εκδηλώσεις που κορυφώνονται εντός του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου παίρνουν μέρος εκατοντάδες αθλητικοί σύλλογοι, ομοσπονδίες, σχολεία και σύλλογοι γονέων, δήμοι και κοινωνικοί φορείς.

Μεταξύ αυτών των εκδηλώσεων, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου το Αττικό Άλσος ανοίγει τις πύλες του στους μαθητές της Α΄Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των 105ου και 107ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών.

Περίπου 270 παιδιά θα επισκεφθούν τα γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις, βόλει, και μπάσκετ του Αττικού Άλσους, από τις 09:30 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, και με την καθοδήγηση των γυμναστών της Γ.Γ.Α. θα παίξουν και θα μυηθούν στα μυστικά των αθλημάτων.

Κοντά στα παιδιά θα βρεθούν και μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, όπως ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Νίκος Λινάδρος, ο Μιχάλης Ρωμανίδης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Αντώνης Φώτσης, ο Βαγγέλης Βλάχος , η Αναστασία Κωστάκη και άλλοι για να παίξουν και να μοιραστούν με τα παιδιά τις αθλητικές τους εμπειρίες.