gi-Cluster: εθνική αποστολή στη Game Connection Europe 2017

75

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το gi-Cluster, το ελληνικό Gold-Labeled Cluster στον τομέα των Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών (Gaming and Creative Technologies & Applications), διοργανώνει σε συνεργασία με τον αρμόδιο εθνικό φορέα Enterprise Greece, την Ελληνική συμμετοχή με εθνικό περίπτερο στη Game Connection Europe 2017, μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς συναντήσεις του κλάδου, που θα γίνει στο Παρίσι 1-3 Νοεμβρίου 2017.

Η αποστολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Corallia, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Συνδέσμου Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ).

Ο συντονισμός της ελληνικής αποστολής εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας του gi-Cluster, με στόχο την προβολή και διεθνοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων και των ψυχαγωγικών και δημιουργικών τεχνολογιών που παράγονται στη χώρα, κατατάσσοντάς το μεταξύ των ισχυρών και ανταγωνιστικών οικοσυστημάτων διεθνώς. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι συμμετέχοντες, εκτός από τη μοναδική ευκαιρία προώθησης των προϊόντων/λύσεών τους σε στοχευμένο κοινό από όλο τον κόσμο, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο, να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά workshops, καθώς και να εξερευνήσουν νέα πεδία συνεργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Game Connection Europe δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο business match-making, για την ομαλότερη διεξαγωγή του οποίου διατίθεται στους συμμετέχοντες πρόσβαση σε μία ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή για τον καθορισμό B2B συναντήσεων, με τον αριθμό να ξεπερνάει τις 10.000 συναντήσεις κάθε χρόνο. Οι συμμετέχοντες στην ελληνική εθνική αποστολή θα λάβουν ειδικούς κωδικούς για το Meeting App της έκθεσης, ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν απεριόριστες διμερείς (Β2Β) συναντήσεις με σημαντικούς παίκτες της διεθνούς αγοράς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στέλνοντας σχετικό email στο [email protected].

 

Σχετικά με την Έκθεση Game Connection Europe:
Η έκθεση Game Connection Europe αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις στην βιομηχανία του Gaming παγκοσμίως, με 60 χώρες να εκπροσωπούνται παρουσία 1200 δημοσιογράφων. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 2700 προγραμματιστές, publishers, distributors και επιχειρήσεις συγκεντρώνονται στην 3-ήμερη έκθεση, με στόχο να αναζητήσουν νέους συνεργάτες, πελάτες αλλά και παρόχους υπηρεσιών και περιεχομένου. Ανάμεσά τους βρίσκονται πάνω από 1490 εταιρείες, σχεδόν 300 εκθέτες και περίπου 300 πωλητές και 500 αγοραστές. Το στοιχείο που κάνει την Game Connection να ξεχωρίζει σε σύγκριση με άλλες εκθέσεις του κλάδου είναι η στόχευσή της στο άμεσο επιχειρηματικό όφελος για τους συμμετέχοντες και τις συμφωνίες που κλείνονται (κατά μέσο όρο 2,85 συμφωνίες ανά συμμετέχοντα, αξίας πάνω €200.000 η καθεμία).

Σχετικά με το gi-Cluster:
To gi-Cluster είναι το πρώτο Ελληνικό cluster δημιουργικών βιομηχανιών με εστίαση στον τομέα των Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών (Gaming and Creative Technologies & Applications cluster). Ξεκίνησε το 2011, με την υποστήριξη του Corallia [www.corallia.org] ως φορέα αρωγού (cluster facilitator), έχοντας ως αποστολή του τη δημιουργία ενός παγκοσμίου κλάσης, πλήρως λειτουργικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος καινοτομίας, που στοχεύει στην παραγωγή νέων τεχνολογιών και ανταγωνιστικών προϊόντων, αξιοποιώντας επιστημονικό, επιχειρηματικό και ερευνητικό ταλέντο από όλους τους τομείς των Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας.