Η φλόγα αύριο το πρωί στο Καλλιμάρμαρο όπου θα γίνει η Τελετή Παράδοσης στην Οργανωτική Επιτροπή PyeongChang 2018

81

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκόπιου Παυλόπουλου,   παραδίδεται αύριο το πρωί, 31 Οκτωβρίου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Ολυμπιακή Φλόγα για τους ΧΧΙΙΙ χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, PyeongChang 2018”. Όπως είναι γνωστό, το Ολυμπιακό Φως «γεννήθηκε» στις 24 Οκτωβρίου, στην αρχαία Ολυμπία.

Η Τελετή Παράδοσης ξεκινάει στις 11.00 το πρωί, με πολιτιστικά δρώμενα, τόσο της Ελλάδας όσο και της Δημοκρατίας της Κορέας.

Το δρώμενο της Ελλάδας περιλαμβάνει την ομάδα Γενικής Γυμναστικής «Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων», αποτελούμενη από 90 αγόρια και κορίτσια, θα παρουσιάσει το θέμα: «Οι Λύκοι και το Φεγγάρι».

Το δρώμενο τη Κορέας περιλαμβάνει τη δημιουργία λυρικής ατμόσφαιρας με χορούς και τραγούδια της Δημοκρατίας της Κορέας καθώς και παρουσίαση της μουσικής σύνθεσης της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας επί κορεατικού εδάφους.

Ακολούθως η Ολυμπιακή Φλόγα θα εισέλθει στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, τον πρωταθλητή της χιονοδρομίας Ιωάννη Πρώιο. Λίγο νωρίτερα θα παραλάβει το ιερό Φως, από τον τρεις φορές χρυσό Ολυμπιονίκη της Δημοκρατίας της Κορέας στο πατινάζ ταχύτητας, KIM Ki-hoon.

Πρωθιέρεια της Τελετής είναι η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου, χορογράφος η  Άρτεμις Ιγνατίου ενώ η μουσική σύνθεση ανήκει στον Γιάννη Ψειμάδα.

Από τον ανυπέρβλητο Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το διαχρονικό σημείο αναφοράς της Αθήνας και της Ελλάδας, η Ολυμπιακή Φλόγα στέλνει τη λάμψη της σε όλο τον κόσμο, μαζί με τα διαχρονικά μηνύματά της.

Το βωμό στην Ακρόπολη άναψε ο Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Δημοσθένης Ταμπάκος, στην ολοκλήρωση της 7ης ημέρας της Λαμπαδηδρομίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες PyeongChang 2018.

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος πήρε την Ολυμπιακή Φλόγα κατά σειρά από τους Ολυμπιονίκες Μαρία Γεωγάτου, Δημήτρη Μούγιο, Τόνια Μωραΐτη, Δήμητρα Ασιλιάν και Δημήτρη Τζιμούρτο, ενώ δίπλα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός μετέφερε τη Φλόγα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο οποίος αμέσως μετά αναφέρθηκε στην επιτυχία που είχε η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους αλλά και στην εξαιρετική υποδοχή που είχε από τους Έλληνες, σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό που πέρασε.

Λαμπαδηδρόμοι ήταν επίσης σήμερα και άλλοι Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, προσωπικότητες της αθλητικής και κοινωνικής ζωής, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, αλλά και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος.

Το σύμβολο του Ολυμπισμού, σήμερα Δευτέρα, ξεκίνησε το ταξίδι του από τους Δελφούς, όπου όλο το βράδυ είχε φωτίσει τον Ναό του Θεού Απόλλωνα, μέσα στον Αρχαιολογικό Χώρο.

Στη συνέχεια πέρασε από την Αράχωβα, τη Λιβαδειά και την Ελευσίνα για να φτάσει στην Αθήνα.

Την Τρίτη, η Ολυμπιακή Φλόγα θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί από την Ακρόπολη και θα φτάσει στις 11.30 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου θα γίνει η Τελετή Παράδοσης στην Οργανωτική Επιτροπή PyeongChang 2018.