Το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών στο Στρασβούργο παρουσιάζει το εγχειρίδιο «Le grec pour vous», ελληνικά για γαλλόφωνους

93

Το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου παρουσιάζει αύριο το δίγλωσσο εγχειρίδιο «Le grec pour vous», ελληνικά για γαλλόφωνους, και το νέο προπτυχιακό πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών που ξεκινά από το 2018.

Το δίγλωσσο ελληνογαλλικό εγχειρίδιο «Le grec pour vous» αποτελεί μέρος της ολοκληρωμένης σειράς Greek for you για την εκμάθηση της ελληνικής ως ξένης γλώσσας για εφήβους και ενήλικες με σύγχρονο και ελκυστικό τρόπο.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από το LLP (Lifelong Learning Programme) της ΕΕ για την ενίσχυση εκπαιδευτικών προγραμμάτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Η Εταιρεία Νεοελληνικών-Ευρωπαϊκών Μελετών και Εκδόσεων ΝEOHEL, τρία Τμήματα Νεοελληνικών Σπουδών σε Γαλλία (Πανεπιστήμιο Στρασβούργου), Τουρκία (Πανεπιστήμιο Άγκυρας), Ουκρανία (Πανεπιστήμιο Μαριούπολης), το αγγλόφωνο σχολείο Saint Lawrence College στην Αθήνα και το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Vellazerimi του Homer College (Κορυτσά, Αλβανία) ανέλαβαν την έκδοση των αντίστοιχων εγχειριδίων ελληνικών για αλλοδαπούς.

Με σύνθημα «Μάθε τα ελληνικά με έξυπνο τρόπο» το «Le grec pour vous», όπως και η αγγλική, τουρκική, ουκρανική και αλβανική έκδοση, είναι μια πλήρης σειρά εκμάθησης ελληνικών με βιβλία για τον μαθητή και τον καθηγητή, βιβλίο ασκήσεων, CD mp3.

Η Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών του Στρασβούργου θα παρουσιάσει επίσης το νέο προπτυχιακό πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών που ξεκινά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.